Rodalies

Adif farà obres a la xarxa ferroviària entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels a partir de dilluns

Les actuacions, amb una inversió de 23,4 milions d'euros, s'allargaran fins a l'estiu i podria afectar el temps de durada dels viatges, segons avisa la companyia

Adif millorarà la xarxa ferroviària entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels a partir de dilluns. Adif

Adif millorarà la xarxa ferroviària entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels a partir de dilluns. Adif

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Adif ultima la planificació per a l'execució de les obres que milloraran la infraestructura en un tram de 23 km entre Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, un dels que registra major densitat de trànsit de la xarxa de Rodalies de Barcelona. Les actuacions, amb una inversió de 23,4 milions d'euros, consistirà en la renovació de 87.000 m de carril i, aproximadament, 60.000 travesses del tram.

Segons ha explicat l'empresa, es reforçaran els paràmetres geomètrics de la via, així com la seva durabilitat i robustesa, incrementant els estàndards de confort, eficiència i eficàcia de l'explotació ferroviària i optimitzant els costos i tasques de manteniment, en reduir-se la probabilitat d'incidències en la superestructura. L'execució dels treballs, que es realitzarà en diferents fases, s'iniciarà la nit del pròxim 16 d'octubre i s'allargaran fins al proper estiu. 

Amb l'objectiu de maximitzar el rendiment de les obres, Adif ha planificat una ampliació de la banda de manteniment nocturna (horari en el qual s'executa el manteniment preventiu i correctiu) des de les 22,30h fins a les 04,30h de dilluns a divendres; programant interrupcions de la circulació de 24h per una via, alternativament, els caps de setmana.

Els temps de viatge podrien incrementar-se en establir, per motius de seguretat, Limitacions Temporals de Velocitat (LTV) per a la protecció de la zona de treballs. Adif ja ha posat en coneixement de les empreses ferroviàries que operen en aquest tram el pla d'obres per a l'adopció, per part seva, dels plans alternatius de transport que garantiran la mobilitat dels viatgers.

L'actuació contribueix a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9, que té entre les seves metes el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local