VNG

Venca presenta un ERO per acomiadar 86 treballadors

La companyia de venda de moda a distància, que té seves instal·lacions a Vilanova i la Geltrú, ha presentat l'expedient que afecta el 18% de la plantilla argumentant quatre anys consecutius de pèrdues

Redacció 18-10-2011 16:36 Lectures 2726
Carles Castro. Venca

Carles Castro. Venca

Segons ha explicat la direcció de la companyia, els motius que els han portat a presentar aquest ERO són la caiguda de les vendes com a conseqüència de la crisi econòmica, el canvi cap a un model de negoci amb major orientació a Internet i la dràstica disminució del seu negoci a Portugal.

Malgrat que l'empresa tindrà resultats negatius en 2011, assegura poder arribar a l'equilibri financer en un horitzó temporal de dos anys si pren les mesures necessàries, que exigeixen “adequar l'estructura de personal de l'empresa als nivells d'activitat actuals, optimitzant els diferents departaments”.

Aquesta reestructuració afecta a treballadors de totes les àrees de la companyia: logística, atenció al client i serveis centrals. Segons l'empresa, s'han buscat les fórmules que ha considerat menys lesives per als professionals i les ha presentat avui al comitè d'empresa.

Segons un comunicat, Venca acumula quatre anys de resultats negatius, durant els quals les vendes han sofert una important reculada. “La contracció del consum al mercat espanyol i a Portugal –negoci que era atès també des de Vilanova i la Geltrú-, sumat a la major orientació de l'empresa cap a Internet, ens situen en una nova realitat que, avui més que mai, requereix un esforç per poder garantir la viabilitat de la companyia”.

La direcció argumenta: “ens trobem davant una situació no desitjada ni provocada per l'entitat, per la qual cosa es demana la màxima responsabilitat i compromís per part de tots els implicats per poder arribar a un acord amb celeritat, fent que la mesura sigui el menys traumàtica possible”. “Aquesta reestructuració ajudarà decisivament al fet que l'empresa recuperi el seu pols i al fet que en els propers exercicis abandoni la situació de pèrdues i entri en un període de prosperitat”.
Venca és una companyia de moda especialitzada en venda a distància que comercialitza les seves col·leccions en la tenda online www.venca.es i a través de catàleg. Amb seu en la localitat barcelonina de Vilanova i la Geltrú, l'empresa compta amb tres dècades d'experiència en moda i confecció tèxtil. La progressiva evolució d'Internet i dels consumidors de moda a distància ha fet que Venca aposti fortament per la seva estratègia online amb l'objectiu d'aconseguir que en 2012 el 50% del seu negoci provingui de la xarxa.

Venca Venca

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No