Regulació de l'ocupació

La direcció de Venca prepara un ERO per reduir la seva plantilla a Vilanova i la Geltrú

L'empresa ja ha anunciat al comité la seva intenció de formalitzar l'expedient la propera setmana

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-09-2019 13:07 Lectures 5791
Instal·lacions de Venca, al polígon Masia Notari de Vilanova i la Geltrú. Google Maps

Instal·lacions de Venca, al polígon Masia Notari de Vilanova i la Geltrú. Google Maps

La direcció de Venca, companyia especialitzada en moda amb seu a Vilanova i la Geltrú, prepara un Expedient de Regulació de l'Ocupació (ERO) per reduir part la seva plantilla, que supera els 300 empleats. Segons han informat fonts sindicals, l'empresa amb nom fiscal Digital Lola Commerce ja ha anunciat al comité la seva intenció de formalitzar l'ERO la propera setmana, però no han trascendit més detalls. Un cop es posi sobre la taula l'expedient, el comité i l'empresa tindran un mes per negociar les condicions dels acomiadaments que es plantegin i recórrer a la mediació de Treball, en cas necessari.

No és el primer cop que l'empresa planteja un ERO. L'octubre de 2011, la direcció va plantejar l'acomiadament del 18% de la plantilla (86 treballadors) argumentant quatre anys consecutius de pèrdues.

Venca és una companyia de moda especialitzada en venda a distància. Amb seu a Vilanova i la Geltrú, l'empresa compta amb més de tres dècades d'experiència. Al gener de 2017, part de l'equip directiu d'aquell moment de Venca, liderat per Jordi González, director general de l'empresa, va adquirir la totalitat del capital de la companyia, propietat aleshores del grup francès 3SI. L'operació de Management Buy Out es va tancar un any i mig després que la companyia es posés a la venda. Segons va informar en aquell moment Venca, la situació financera de la companyia era "estable i sòlida", amb "una facturació de 53 milions d'euros en 2016 i amb un projecte empresarial que pretén donar un gran salt qualitatiu: l'impuls definitiu a l'i-commerce". 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No