Rodalies

Renfe remodelarà l’estació de Santa Margarida i els Monjos al mes d'abril

Es reformarà íntegrament l'edifici de l'estació, es farà un pas sota les vies que permetrà l’accés a les andanes i la col·locació d’ascensors per millorar l’accessibilitat

Redacció Santa Margarida i els Monjos 23-03-2016 10:18 Lectures 3362
Estació de trens de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Estació de trens de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Renfe ha anunciat l’inici de les obres de remodelació de l’estació de trens de Santa Margarida i els Monjos per solucionar els problemes que presenta actualment d’accessibilitat i de mobilitat interna.

El projecte l’han donat a conèixer a l’Ajuntament aquesta passada setmana en una reunió mantinguda entre l’alcaldessa Imma Ferret i el gerent de Serveis Estacions de Rodalies Catalunya, Manuel Gallardo. Les obres estan ja adjudicades i és previst que s’iniciïn dins el proper mes d’abril amb la creació d’un pas sota les vies que permetrà l’accés a les andanes i la col·locació d’ascensors per millorar l’accessibilitat. També es remodelarà íntegrament l’interior de l’edifici de l’estació, amb la millora dels espais interiors i el bar i la creació d’una zona de lavabos, que permetrà eliminar la caseta de serveis que hi ha actualment a l’exterior de l’edifici.

El projecte inclou, a més, la creació de nous tancaments per al perímetre del recinte de l’estació i l’ampliació de la llargada de les andanes, que també es pavimentaran de nou amb sòl gravat per facilitar la indicació de persones amb visibilitat reduïda. En aquestes mateixes andanes s’instal·laran dues noves marquesines de 40 metres cadascuna.

Les obres tindran un cost de 1.470.000 euros i és previst que finalitzin aquest proper mes de desembre de 2016 i, segons la companyia, no entorpiran el trànsit de viatgers ni el pas de trens per l’estació. L’única afectació significativa serà la de l’aparcament, ja que durant la durada dels treballs, l’empresa utilitzarà una part de l’aparcament de l’estació com a zona d’abastiment i emmagatzematge de materials.

L’alcaldessa, Imma Ferret, ha valorat molt positivament el projecte de remodelació i ha recordat, una vegada més, la necessitat d’adequació de l’estació i les reiterades peticions que l’Ajuntament ha fet per a la millora de l’edifici i la zona d’accés de viatgers.

Ferret ha explicat també que des de l’Ajuntament s’estan dissenyant accions per optimitzar la zona d’aparcament situada davant mateix de l’edifici de l’estació i perquè, una vegada finalitzin les obres de remodelació, es pugui millorar el pàrquing de terra situat al principi del carrer de l’estació.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No