Accés universal

La Generalitat se suma a la demanda d'un nou pas soterrat a l'estació de tren de Vilanova

L'Ajuntament ha enviat aquesta setmana una sol·licitud formal perquè es construeixi un nou pas soterrat i d'accés universal a l'estació de tren de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el regidor de Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, van reunir-se dimecres a la tarda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. Els representants municipals van manifestar al membre del govern català la necessitat que Vilanova i la Geltrú i el Garraf disposin d'unes comunicacions que afavoreixin la competitivitat i el desenvolupament del territori.

En primer lloc, Neus Lloveras va informar el conseller que aquesta setmana ha enviat a ADIF una sol·licitud formal perquè es construeixi un nou pas soterrat i d'accés universal a l'estació de tren de Vilanova i la Geltrú. L'alcaldessa argumenta que el pas soterrat actual, amb accés limitat a una part de la ciutadania, perjudica la connexió i la cohesió del barri de Mar amb la resta de la ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa demana que ADIF tingui en compte que al barri hi habita més del 13% de la població de la ciutat i que altres municipis dividits per la via disposen d'accessos oberts a la pròpia estació ferroviària.

Per part de la Conselleria es va confirmar el suport de la Generalitat de Catalunya en la petició de la ciutat a ADIF. D'altra banda, Neus Lloveras i Joan Giribet van expressar la preocupació pel perjudici que comporten les incidències freqüents del servei de Rodalies. A Vilanova i la Geltrú cada dia agafen el tren unes 9.000 persones, moltes de les quals per estudiar o treballar a Barcelona. Així mateix, els representants municipals van proposar al conseller que es revisi la zonificació tarifària de les Rodalies, ja que en un tram molt breu, de Sitges a Cubelles, es passa de 3 a 5 zones. Per part de l'Ajuntament vilanoví es reclama que Vilanova i la Geltrú s'inclogui en la tercera zona.

Pel que fa a les comunicacions viàries, l'alcaldessa i el regidor van demanar a la Conselleria una proposta de reducció o, si és possible, supressió del peatge de l'autopista C-32. Els representants del govern de Vilanova i la Geltrú van recordar la sensibilitat que existeix al territori en aquesta qüestió, ja que limita la competitivitat del territori, resta capacitat d'atracció de noves inversions i de talent i perjudica directament els usuaris de l'autopista que es desplacen a Barcelona.

Neus Lloveras reconeix el treball fet els darrers anys a la Generalitat per homogeneïtzar els preus dels peatges a Catalunya, però considera un greuge que es tracti amb criteris diferents els peatges ubicats en túnels. "No pot ser que es castigui un territori per les seves condicions orogràfiques. Aplicar criteris homogenis a totes les vies, ja seria un pas molt important", ha manifestat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local