TSJC

Vilanova suprimeix l’L3 i L4 del bus urbà, que substituirà amb una ampliació de la interurbana

El canvi serà efectiu a partir d’aquest dissabte, després que el TSJC rebutgés l’acord de l’Ajuntament i Autocars Plana per mantenir el servei intacte

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 30-09-2016 14:46 Lectures 4017

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha acordat una nova solució davant l’últim revers del TSJC en el litigi de les línies de bus urbà L3 i L4. A partir d’aquest dissabte, aquestes línies quedaran suprimides i es substituiran amb una ampliació del recorregut del servei interurbà que uneix Vilanova amb Sitges i Vilafranca del Penedès. La mesura arriba després que el TSJC hagi tombat l’acord entre l’Ajuntament i Autocars Plana, que havia denunciat el consistori considerant que el recorregut de l’L3 i L4 es solapava amb les línies interurbanes que gestiona la companyia. Tot i la denúncia, les dues parts havien arribat a una entesa amb la qual Plana passava a gestionar l’L3 i L4. Els tribunals, però, no ho van acceptar i han obligat l’Ajuntament a suprimir del tot les línies.

Aquest divendres, l’Ajuntament, la Generalitat i Autocars Plana han mantingut una reunió de gairebé cinc hores per enllestir la solució, ja que el termini atorgat pel TSJC per suprimir les línies afectades per la sentència acaba demà, 1 d’octubre. Un cop acordada l’eliminació de l’L3 i L4 i l’ampliació del recorregut interurbà –gestionat per Autocars Plana-, el regidor de Mobilitat de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, ha explicat a l’ACN que es tracta d’una solució “d’urgència, per poder donar servei a la ciutadania dins la complexitat de la situació legal en què ens trobem”.

Giribet ha assegurat que l’ampliació del recorregut del bus interurbà “donarà servei als punts més conflictius” que quedaven directament afectats per l’L3 i L4, ja que aquestes línies tenen parada en diversos equipaments de la ciutat. Entre altres hi ha, per exemple, l’escola Sant Jordi, el Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari, la comissaria dels Mossos d’Esquadra, el Pavelló Poliesportiu i el tanatori. L’ampliació del recorregut anirà acompanyada de més freqüència de pas, segons ha afirmat Giribet.

El regidor de Mobilitat confia que aquesta nova solució satisfarà el jutge i es podrà tancar definitivament el litigi que havia iniciat Autocars Plana l’any 2010, quan va denunciar l’Ajuntament per coincidència entre els recorreguts de la línia interurbana que gestiona la companyia i les línies urbanes L3 i L4, de gestió municipal.

Amb tot, Joan Giribet ha avançat que es tracta d’una mesura “provisional”, ja que el març de 2017 acabarà la concessió actual de les línies L1 i L2, que no estan afectades per la sentència. Quan arribi aquest punt del calendari, Giribet confia en poder “redissenyar” tot el sistema de bus urbà –les L1, L2, L3 i L4- per definir una nova xarxa que resolgui les coincidències de recorreguts amb el servei interurbà que han desencadenat tot el cas als jutjats.

Mentrestant, el govern ha assegurat que igualment presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, rebutjant el fet que el TSJC tombés l’acord que el consistori havia signat amb Autocars Plana per evitar la supressió del servei. “Entenem que el jutge s’ha extralimitat”, ha assegurat Giribet, lamentant que no hagi acceptat una solució pactada amb l’empresa demandant.

Més d’un any negociant

L’estiu de 2015, el TSJC va donar la raó a Autocars Plana, reconeixent una coincidència de recorreguts entre el servei interurbà i les línies L3 i L4 i instant l’Ajuntament a suprimir-les. En aquell moment va començar una llarga negociació entre el govern i el gerent de la companyia de transports, qui proposava assumir la gestió d’aquestes dues línies per evitar suprimir el servei, a canvi de no reclamar la indemnització pels danys que havia ocasionat la coincidència de recorreguts. Finalment l’acord es va tancar al gener, i Autocars Plana va passar a gestionar l’L3 i L4. Mig any després, però, el jutge va rebutjar el pacte, considerant que incomplia l’ordre donada inicialment, on s’exigia la supressió de les línies.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No