Bus interurbà

Recollida de signatures a les Roquetes per recuperar el bus directe a l'estació de Vilanova

Els impulsors de la campanya a través de les xarxes denuncien que 'la comunicació dels canvis ha estat deplorable, ni tan sols es van molestar en penjar un trist cartell a les principals parades'

Redacció Sant Pere de Ribes 18-10-2016 20:33 Lectures 3907
Recollida de signatures a les Roquetes per recuperar el bus directe a l'estació de Vilanova. EIX

Recollida de signatures a les Roquetes per recuperar el bus directe a l'estació de Vilanova. EIX

Una campanya a través de la plataforma chance.org demana la recuperació del bus directe de les Roquetes a l'estació de Vilanova, que des de la posada en marxa del nou servei interurbà suposa pràcticament el doble de temps del viatge. A més de la recuperació de l'antic trajecte directe, també volen que s'augmenti la freqüència de pas dels autobusos per evitar les aglomeracions actuals, més informació als webs de l'empresa Plana i dels ajuntaments implicats i una millor accesibilitat als autobusos per a persones amb dificultats de mobilitat.

Els usuaris se senten maltractats: "la comunicació dels canvis ha sigut deplorable. No es va avisar a la web de Plana ni tan sols es van molestar en penjar un trist cartell a les principals parades (tret de les anul·lades sense explicitar el motiu)", es queixen els impulsors de la campanya, que no entenen com "en temps de la comunicació digital, no es pugui avisar amb temps i una mica de coordinació des de la empresa concessionària i l’Ajuntament de Vilanova, artífexs, ambdós, dels canvis soferts".

El canvi del recorregut de l’autobús 72 (Sitges - Ribes – H. Camils – Les Roquetes – Vilanova i la Geltrú) ha servit per adaptar el servei de bus interurbà a les línies urbanes L3 i L4 de Vilanova i la Geltrú, afectades per una sentència: "això ha suposat un canvi de recorregut, desviant-se de la C-246, perdent dues parades i donant una volta incomprensible passant per les rondes Europa i Ibèrica i Rambla Sant Jordi abans d’arribar a l’estació de ferrocarril de Vilanova".

Abans dels canvis, el viatge de l’estació de Vilanova al centre de Les Roquetes es feia en 8-10 minuts. Ara es tarda entre 12-15 minuts i això que encara no estan senyalitzades les noves parades. Els usuaris es queixen que la majoria dels viatges "encara no tenen clar quines són les parades hàbils ni amb quina freqüència passen els busos" i lamenten que "aquesta modificació ens allunya als veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes de l'estació de Vilanova".

Les queixes dels usuaris no es limiten únicament als itineraris, sinó també als combois: "es presta el servei amb els mateixos autobusos d’abans, quan s’ha incrementat el trajecte fins a Fondo Somella i es fan dotzenes de parades que abans no feia. Això comporta a que els autobusos vagin més plens i hi hagi menys lloc per seure".

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No