Contaminació

L'Ajuntament de Vilanova recorda que és la Generalitat qui ha de controlar l'activitat de Componentes

“No treballem sota amenaces”, ha assegurat el regidor d'Urbanisme en referència als veïns afectats

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz a la roda de premsa del govern de Vilanova. Míriam de Lamo

Gerard Llobet, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz a la roda de premsa del govern de Vilanova. Míriam de Lamo

L'Ajuntament de Vilanova està actuant “més enllà del que li pertoca” en el conflicte entre els veïns de la zona residencial Les Llunes i la fàbrica Componentes Vilanova, segons el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet. Aquest dimarts al matí en una roda de premsa, el representant del govern local ha recordat que és la Generalitat l'administració encarregada de regular l'activitat de l'empresa, i que l'Ajuntament està exercint com a “mediador”.  Respecte a l'amenaça dels veïns de denunciar l'alcaldessa per permetre la superació dels límits acústics, tant Llobet com Lloveras han insistit en donar un missatge de tranquil·litat. “Nosaltres som l'administració pública i no treballem sota amenaces”, ha dit el regidor.


L'Ajuntament “està realitzant tot el que demanen els veïns”

L'activitat de Componentes Vilanova, dedicada a la foneria industrial, ha produït nombroses queixes ciutadanes per la contaminació, les olors, i el soroll que provoca a la zona els darrers mesos. Aquest estiu els veïns han avisat una vintena de vegades la policia i l'Ajuntament perquè comprovessin les seves queixes. “L'Ajuntament està realitzant tot el que estan demanant els veïns”, ha assegurat Llobet. El responsable municipal d'Urbanisme ha insistit que “l'administració que ha de vetllar” perquè l'empresa compleixi la normativa pel que fa al medi ambient és la Direcció General de Qualitat Ambiental, un organisme dependent de la Generalitat.

Resultats dins la normativa

“Al barri de Solicrup tenim instal·lat un captador de partícules des del mes de febrer i els primers resultats diuen que estan dins la normativa”, ha destacat el regidor. Gerard Llobet també ha recordat que la Generalitat tornarà a instal·lar una unitat mòbil que controli les emissions de l'empresa, si bé aquesta unitat “ja va estar instal·lada fa uns anys i tots els resultats estaven dins la normativa”. El representant del govern local ha negat que els estudis que estan realitzant-se a Componentes no siguin fiables perquè es fan amb preavís, tal i com han dit els veïns. “Els estudis els fa una empresa acreditada”, ha afirmat el regidor. Segons Llobet, el fet que sigui Componentes qui encarregui aquestes proves no resta validesa a les mateixes. No obstant, el regidor no ha descartat que l'Ajuntament impulsi un “estudi acústic paral·lel sense avisar l'empresa”.

“Tinc una absoluta tranquil·litat per part meva perquè s'està fent el que s'ha de fer, i més”, ha assegurat l'alcaldessa. Neus Lloveras s'ha mostrat convençuda que “molts dels veïns que manifesten aquest neguit no coneixen el que s'està fent”. “L'Ajuntament ha estat seguint aquest tema amb la màxima cura”, ha afegit l'alcaldessa.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!