Nova sentència

El TSJC tomba l’acord que permetia mantenir les línies de bus urbà L3 i L4 a Vilanova

El govern es mostra “sorprès” i anuncia que recorrerà la sentència al TS per “guanyar temps” i evitar suprimir el servei

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 01-08-2016 17:51 Lectures 4280

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul•lat l’acord signat entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Autocars Plana amb el qual es mantenien les línies de bus urbà L3 i L4 perquè quedaven integrades al servei interurbà. Amb aquell acord, l’Ajuntament donava per tancat el litigi amb Autocars Plana –concessionària del servei entre Vilanova, Sitges i Vilafranca del Penedès-, que havia denunciat el consistori perquè una part de les L3 i L4 es solapava amb els seus recorreguts. Fa un any, el jutge va emetre una interlocutòria donant-li la raó i demanant la cessió de les línies, però l’Ajuntament i l’empresa van acordar un sistema per mantenir-les. El jutge, però, no ho ha acceptat. El regidor de Mobilitat, Joan Giribet, ha explicat a l’ACN que està “sorprès” de la sentència i ha avançat que presentaran un recurs al Tribunal Suprem amb el qual confien “guanyar temps” per mantenir el servei.

Segons ha informat el consistori i ha confirmat el govern a l’ACN, el jutge ha donat ara dos mesos de marge per anul•lar les línies i deixar sense efecte el pacte que havia establert l’Ajuntament amb Autocars Plana a mitjans de gener, i que va quedar signat al febrer. Aquella entesa va ser ratificada pel Ple municipal, amb un acord que ara el jutge demana deixar sense efecte.

El regidor Joan Giribet ha lamentat la sentència que ha dictat el jutge, la qual l’Ajuntament va conèixer divendres. “Vam arribar a una solució per resoldre el conflicte, que, després de molts mesos de reunions, permetia assolir un pacte amb l’empresa perjudicada, però sorprèn que el jutge ens digui que no val”, ha explicat el regidor.

Tot i que el Tribunal fixa l’1 d’octubre com a data màxima per executar l’ordre de cessament de les línies, el govern està “buscant alternatives”. En aquest sentit, Giribet ha assegurat que s’està analitzant la sentència de forma jurídica i tècnica, de manera que el consistori vol recórrer el cas al Tribunal Suprem, alhora que definirà nous traçats per donar servei als barris afectats si finalment no es permeten les línies tal com són ara.

Es dona la circumstància que el març del 2017 finalitza la concessió actual de les línies de bus urbà L1 i L2 –que es troben ara prorrogades-, de manera que una de les possibilitats que el govern té damunt la taula és definir un nou concurs públic de tot el servei urbà on les L3 i L4 tinguin un traçat diferent a l’actual. Amb tot, aquesta solució dependrà del temps que transcorri entre el recurs de l’Ajuntament i la nova resolució judicial. En tots els casos, Giribet ha afirmat que mentrestant es mantindrà el servei tant de l’L3 com de l’L4.

Per la seva part, Josep Albert Vallcorba, gerent d’Autocars Plana, ha destacat que la sentència no és ferma, de manera que admet recurs durant els propers 30 dies i s’ha mostrat esperançat: “jo espero que trobarem una solució, perquè les dues parts hi tenim voluntat”, ha subratllat. Així, ha apuntat que “caldrà tenir imaginació i buscar altres fórmules que permetin oferir el servei a l’usuari, que és el més important.”

Mateix tribunal que els casos Nowa Reggae i Faraday

La sentència que anul•la l’acord entre l’Ajuntament de Vilanova i Autocars Plana per redefinir les línies L3 i L4 la va emetre divendres la Sala Tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Es tracta dels mateixos jutges que els últims mesos han fallat contra el consistori vilanoví en els casos del Nowa Reggae i Faraday, en els quals s’ha condemnat l’Ajuntament a indemnitzar uns veïns que van denunciar patir problemes de descans degut als nivell de decibels que emetien els festivals de música.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No