Estació de trens

Cubelles reprèn les converses amb Adif per a la cessió de l’aparcament de l’estació

A la trobada també s'acorda la cessió al consistori del pas soterrat que connecta amb l’avinguda Onze de Setembre

Redacció Cubelles 02-03-2017 8:32 Lectures 3873
Cubelles reprèn les converses amb Adif per a la cessió de l’aparcament de l’estació. Ajuntament de Cubelles

Cubelles reprèn les converses amb Adif per a la cessió de l’aparcament de l’estació. Ajuntament de Cubelles

Representants polítics i tècnics de l’Ajuntament encapçalats pels regidors d’Urbanisme, José M. Ardila, i de Medi Ambient, Josep M. Hugué, s’han trobat aquest dimarts a Barcelona amb representants d’Adif i Renfe per traslladar-los diverses peticions d’actuació a l’entorn de l’estació de Cubelles.

Les principals reivindicacions han estat les cessions al Consistori del pas ciutat soterrat per a vianants que connecta l’avinguda Onze de Setembre i la plaça de l’Estació i de l’aparcament de vehicles, a més de la instal·lació de tanques que aïllin les vies del tren per millorar la seguretat.

Pas ciutat

Els representants municipals han reprès les converses per la cessió del pas ciutat que van iniciar-se l’anterior legislatura però sense arribar a cap acord. En aquesta reunió, el gerent de direcció de patrimoni i urbanisme d'Adif, Juan Manuel de las Heras, ha acceptat la cessió de la gestió d’aquest pas a l’Ajuntament, que n’haurà de reparar els desperfectes abans de signar l’acord. D’aquesta manera, es posarà fi a l’estat malmès en el que es troba actualment i l’Ajuntament podrà realitzar-hi actuacions posteriors, en cas de ser necessàries.

Cessió aparcament

En el cas de la cessió de l’aparcament de l’estació no s'ha tancat un acord en ferm i ambdues parts s’han emplaçat a seguir-ne parlant, malgrat que Adif i Renfe no descarten que en un futur es pugui signar un conveni per a la cessió temporal. En aquest acord també caldrà definir la quantitat total d’espai que es destinarà a estacionament de vehicles.

Tanques de seguretat

Pel que fa a la col·locació de les tanques que han de millorar la seguretat de la ciutadania evitant l’accés a les vies ferroviàries des del carrer, Ardila i Hugué tenen el compromís que en començarà la instal·lació un cop se signi el conveni, tan sols pendent del vistiplau de la central d’Adif a Madrid. Aquesta actuació suposarà que la via del tren quedarà totalment aïllada de l’accés a persones en tot el tram nord, del Prat de Vilanova fins a l’estació de Cubelles.

El titular d’Urbanisme, José M. Ardila, donarà tots els detalls d’aquesta reunió en una entrevista dins l’espai El punt de vista de Ràdio Cubelles el proper dijous, 2 de març.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No