Ferrocarrils de la Generalitat

El funicular de Gelida porta un any sense funcionar i FGC continua sense tenir cap previsió sobre el seu futur

La gran demora i la continuada falta de concreció torna a fer témer per al futur d'aquesta emblemàtica peça del patrimoni ferroviari

Ramon Filella Gelida 20-03-2017 14:21 Lectures 1404
El funciular de Gelida porta un any sense funcionar i FGC continua sense tenir cap previsió sobre el seu futur. Ramon Filella

El funciular de Gelida porta un any sense funcionar i FGC continua sense tenir cap previsió sobre el seu futur. Ramon Filella

Aquesta setmana es compleix un any de la greu avaria que va patir l'històric funicular de Gelida que el va deixar fora de servei. En aquests dotze mesos, l'emblemàtic transport gelidenc ha estat aturat a l'espera d'una solució per a l'avaria, però des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) no s'ha abordat cap actuació concreta degut a la complexitat tècnica de la reparació i el seu elevat cost econòmic.

Ferrocarrils de la Generalitat va insistir ahir en els mateixos arguments que ha utilitzat en aquest últim any i va tornar a assenyalar que la companyia “no disposa de cap previsió de quan es podrà reestablir novament el servei”. La gran demora i la continuada falta de concreció torna a fer témer per al futur d'aquesta emblemàtica peça del patrimoni ferroviari no només de Gelida sino del conjunt de Catalunya.

La companyia va recordar també ahir que “es continuen realitzant puntualment totes les actuacions de manteniment i revisió de la infraestructura per assegurar-ne un òptim estat de conservació. S'aborda mensualment l'estat i la funcionalitat els diferents elements d'accionament de la sala de màquines i dels vehicles, sempre de forma estàtica”. FGC va avançar que “quan disposem d'un calendari per concretar la reparació es farà públic a través dels nostres canals habituals”.

Des del 2011 els caps de setmana

El funicular de Gelida es va inagurar el 1924 i si bé és cert que en els últims anys s'havia convertit en una atracció turística més que no pas en un servei de transport, és una de les imatges més potents de Gelida i del Penedès. De fet, des del 2011 i fins el moment de la seva avaria, el “funi” només funcionava els dissabtes i diumenges. Les retallades van obligar Ferrocarrils a reduir a la mínima expressió el seu funcionament.

FGC va recordar igualment que “per a facilitar la mobilitat dels habitants de Gelida i la seva connexió amb les línies de tren hi ha en marxa des de fa temps un servei per carretera amb un autobús amb el que es pot viatjar utilitzant el mateix bitllet de ferrocarril. L'autobús realitza un recorregut urbà amb més parades que no pas el funicular”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Referèndum

El resultats del referèndum i la Vegueria Penedès

Jaume Casañas

El passat dia 1 d'Octubre el país va viure un dia històric amb la realització del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Es van viure moments de molta intensitat i de molt de sentiment, i el Penedès com la resta de territoris de Catalunya va respondre

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No