La retirada

S'enduen els vagons del funicular de Gelida per a reparar-los a les cotxeres de FGC a Rubí

El trenet va deixar de funcionar el març del 2016 i FGC no ha pogut abordar fins ara la reparació integral perquè el fabricant original de les peces ha desaparegut

Ramon Filella Gelida 17-06-2017 19:26 Lectures 2817
S'enduen els vagons del funicular de Gelida per a reparar-los a les cotxeres de FGC a Rubí. Ramon Filella

S'enduen els vagons del funicular de Gelida per a reparar-los a les cotxeres de FGC a Rubí. Ramon Filella

El procés de recuperació de l'històric funicular de Gelida ja ha començat després d'un any i mig fora de servei. En els darrers dies i de forma progressiva, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha procedit a endur-se de Gelida els vagons del funicular per a que puguin ser reparats a les cotxeres que la companyia té a Rubí. El projecte de millora inclou la renovació de les caixes d'aquests vagons i la substitució de les rodes que presentaven un estat de conservació molt precari.

Les operacions de retirada dels vagons han despertat, des del primer moment, molta espectació entre els gelidencs que feia mesos que esperaven aquesta actuació. Una grua de gran tonatge ha servit per a aixecar els vagons del seu emplaçament original a les vies i situar-los en un camió per, posteriorment, fer el desplaçament fins Rubí on hi estaran fins la propera tardor.

La Generalitat invertirà 1,5 milions d'euros per a reparar el funicular, un dels elements més emblemàtics no només de Gelida, sino del conjunt de l'Alt Penedès. El trenet va deixar de funcionar el març del 2016 i FGC no ha pogut abordar fins ara la reparació integral perquè el fabricant original de les peces ha desaparegut i, per tant, la recerca dels recanvis ha resultat especialment costosa.

Ajuntament, veïns i nombroses entitats del Penedès havien reclamat la ràpida recuperació del “funi”, una reivindicació que, finalment, ha acabat trobant la resposta buscada. Des del 2011, el funicular gelidenc només funcionava, degut a les retallades pressupostàries, durant els caps de setmana i s'havia convertit en un element essencialment turístic. FGC té previst que el trenet torni a circular a principis de l'any que ve i ho farà, igualment, durant els caps de setmana.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

GarrafCoopera

La xarxa de camins ramaders i la transhumància: el patrimoni oblidat

Enrique Castro, Carles Lluch, Mike Alentorn

La identificació, recuperació, conservació i protecció jurídica, és una assignatura pendent en el nostre territori

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No