Estació

Comencen les obres de reparació del pas sobre el tren entre Calafell i Cunit

El mal estat del pas representa un perill per ell mateix, però a més mou moltes persones a travesar les vies, en un tram el quan s’han produït nombrosos atropellaments

Redacció Calafell 14-02-2018 9:45 Lectures 2477
Comencen les obres de reparació del pas sobre el tren entre Calafell i Cunit. Ajuntament de Calafell

Comencen les obres de reparació del pas sobre el tren entre Calafell i Cunit. Ajuntament de Calafell

Les obres de reparació del pas sobre la via del tren ubicat just al límit entre els municipis de Calafell i de Cunit, han començat aquest dimarts, 13 de febrer. Els preliminars es fan en horari diürn, però els treballs més importants es faran a la nit, tot aprofitant el manteniment de la catenària del ferrocarril, per estalviar un elevat cost en mesures extra de seguretat que Adif exigia.

Les obres tenen un cost de 28.556,81 euros, que financien al 50% els dos ajuntaments, si bé l’execució la realitza l’Ajuntament de Calafell. La passarel·la presenta un important deteriorament, que Adif no ha solucionat, tot i una reparació parcial de fa més de cinc anys. El mal estat del pas representa un perill per ell mateix, però a més mou moltes persones a travesar les vies, en un tram el quan s’han produït nombrosos atropellaments al llarg dels anys.

Els dos consistoris han considerat que, davant la falta de reacció d’Adif a les insistents queixes, assumir el cost de les obres era la forma més ràpida de resoldre el problema.

No obstant això, els dos ajuntaments han hagut de fer front a un últim escull. Adif al·legava que les obres comportaven un risc per al trànsit ferroviari i exigia mesures de seguretat adicionals, valorades en 14.000 euros. El regidor d’Urbanisme de Calafell, Miguel Ángel Perín, explica que “és curiós que Adif no faci front a les seves obligacions per mantenir la seguretat d’instal·lacions que són seves i que, quan els ajuntaments ho assumim per protegir els ciutadans, a sobre no hi hagi facilitats”.

Perín afegeix que “la solució ha estat fer coincidir les obres amb un manteniment de la catenària, que es fa a les nits perquè no hi circulen trens de passatgers. Ha calgut esperar dos mesos i escaig, però s’ha aconseguit un estalvi en una despesa innecessària que pujava a pràcticament el 50% del cost que tenia l’obra”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No