Torna la neu

Protecció Civil avisa d'una "jornada de trasbals" per les nevades i anuncia restriccions previsiblement generals

Delort demanarà al Servei Català de Trànsit que prohibeixi la circulació de camions

ACN Barcelona 27-02-2018 15:13 Lectures 2462
Pla general d'una retroexcavadora omplint el dipòsit de sal d'una de les màquines llevaneu del centre de Vic, aquest dilluns a la tarda. ACN

Pla general d'una retroexcavadora omplint el dipòsit de sal d'una de les màquines llevaneu del centre de Vic, aquest dilluns a la tarda. ACN

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha alerta d'un episodi de neu "dur" i "molt advers" en les pròximes hores i ha fet una crida a la ciutadania perquè posi de la seva part davant d'unes conseqüències que es preveuen "molt greus". Delort ha assenyalat que hi haurà "moltíssims" problemes als accessos de Barcelona, tant aquesta tarda quan els ciutadans tornin a casa seva com demà al matí. Ha recordat que cada dia entren i surten 500.000 vehicles de la capital catalana. "Imagini's que cadascú hagi de posar cadenes, un es creua, l'altre patina… això acaba acumulant una sèrie de problemàtiques", ha afegit. De fet, ha avisat que "no hi ha remeis màgics" i que no s'arregla amb màquines llevaneus perquè si hi ha vehicles travessats no poden treballar.

Delort ha previst que demà dimecres hi haurà problemes "gravíssims". Segons el director general de Protecció Civil, l'episodi afectarà les activitats del dia a dia de moltíssima gent i ha demanat que s'ajornin desplaçaments i activitats a l'aire lliure davant un episodi "excepcional".

Per més cadenes que portin els conductors, Delort creu que els gruixos de neu a les carreteres poden impedir la mobilitat. Davant d'aquesta situació, ha afegit que cal adoptar mesures de caràcter excepcional i ha avisat de conseqüències greus.

Concretament, ha assenyalat que els problemes poden ser importants als accessos de Barcelona tenint en compte que cada dia entren i surten uns 500.000 vehicles de la capital catalana.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres