Estiu 2018

Calafell crea àrees taronges d’aparcament a la zona marítima durant l’estiu

Seran gratuïtes pels residents excepte pels que tinguin una plaça privada al seu domicili

ACN Calafell 10-04-2018 18:20 Lectures 1670
Calafell crea àrees taronges d’aparcament a la zona marítima durant l’estiu. Ajuntament de Calafell

Calafell crea àrees taronges d’aparcament a la zona marítima durant l’estiu. Ajuntament de Calafell

Calafell implantarà noves àrees taronges d’aparcament a la zona marítima per garantir més rotació de vehicles durant els mesos de juliol i agost. Aquestes places seran gratuïtes només pels veïns que no tenen parking privat. Els que tenen aparcament propi però vulguin deixar el cotxe en aquesta àrea taronja, hauran de pagar seguint la tarifa habitual de residents que s’aplica a la zona blava, que és un 50% més econòmica que la tarifa ordinària. Així ho ha aprovat el Ple municipal d’aquest mes d’abril, on l’alcalde Ramon Ferré ha justificat que “cal solucionar de forma eficaç” el dèficit d’aparcament a les zones turístiques “sense penalitzar ni al veïnat ni al comerç”.

Ferré ha defensat que la mesura també busca conscienciar els propietaris de places privades per a què en facin ús i alliberin les places d’aparcament al carrer. La implantació de la zona taronja arriba després d’un procés que ha durat un any llarg, en què les diferents mesures s’han debatut amb les associacions veïnals i de comerciants, a partir d’un estudi encarregat per l’Ajuntament.

Els carrers on s’implantaran àrees taronges són els perpendiculars al Passeig Marítim de Segur, des de Carme Desvalls a Duero, mentre que el passeig en si seguirà mantenint l’aparcament limitat pel mètode de zona blava. També seran àrees taronges els carrers que hi ha entre Tajo i Manuel Benet Ortiz. Finalment, al nucli de la platja, la mesura s’aplicarà als carrers perpendiculars i paral•lels al passeig, entre Àngel Guimerà i Mercè Rodoreda.

El ple municipal ha aprovat la modificació de les taxes per fixar noves tarifes a les zones d’estacionament limitat de pagament. La tarifa de no residents de la zona blava baixa d’1,5 euros cada hora fins a 1 euro i es redefineix la zona blava de l’avinguda Catalunya, al nucli de Segur, que funcionarà només els matins.

També s’ha arribat a un acord perquè els vehicles d’empreses o autònoms amb domicili social a carrers regulats amb zona taronja, puguin aparcar-hi amb un abonament anual de 40 euros. Aquest abonament estarà disponible per a un vehicle per negoci, i no serà a la zona taronja en general, sinó al sector on tingui la seu l’activitat.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No