Estiu 2018

L'1 de juliol entra en funcionament l'àrea verda exclusiva del barri de Mar de Vilanova

També entrarà en servei el segon autobús gratuït que connecta l'estacionament de la ronda d'Europa i les platges de Vilanova

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-06-2018 20:55 Lectures 4425
L'1 de juliol entra en funcionament l'àrea verda exclusiva del barri de Mar de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

L'1 de juliol entra en funcionament l'àrea verda exclusiva del barri de Mar de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

A partir d'aquest diumenge, 1 de juliol i fins al 15 de setembre, entra en funcionament l'àrea verda i zones blaves del Barri de Mar. En aquest barri de Vilanova i la Geltrú s'han habilitat places d'estacionament regulat d'ús exclusiu i gratuït per als residents al barri i altres places de zona blava, en carrers més propers a l'eix comercial de la façana marítima.

L'estacionament regulat exclusiu té per objectiu garantir l'estacionament per als residents del barri durant els mesos d'estiu que és quan hi ha major afluència de vehicles a la façana marítima.

A principis d'any, com a conseqüència de l'eliminació de l'aparcament de la platja del Far, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va preveure un conjunt d'accions encaminades a reduir el nombre de vehicles en circulació per la façana marítima i alhora facilitar als residents al barri de Mar l'estacionament. Entre aquestes, l'aparcament gratuït i vigilat de la ronda d'Europa amb un servei d'autobusos també gratuïts a les platges; els canvis en l'estacionament regulat de la façana marítima i el barri de Mar; la implantació d'una zona 30 al barri de Mar; l'aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes, BiCiPàrquing, a Ribes Roges i la creació d'un tram de carril bici pel carrer de l'Àncora que tanqui l'anella de carril bici existent a la zona marítima de la ciutat.

La regulació de l'estacionament en àrea verda del barri de Mar es farà efectiva aquest primer dia de juliol, juntament amb la zona 30, una mesura proposada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), aprovat definitivament pel Ple de l'Ajuntament aquest mes de maig. La zona 30 al barri de Mar, que va ser objecte d'un estudi per part de la Diputació de Barcelona estableix que en els carrers delimitats entre el carrer de l'Àncora, el passeig Marítim i la rambla de la Paula la velocitat màxima dels vehicles que hi circulin ha de ser de 30 km/. D'aquesta manera s'aconsegueix una convivència més tranquil·la i respectuosa entre els vianants, les bicicletes i el vehicle privat.

carrer llibertatD'altra banda, des del 27 de juny s'ha implantat una zona de vianants al carrer de la Llibertat entre els carrers de l'Àncora i de Conxita Soler. Aquesta mesura de pacificació, llargament reivindicada pel veïnat del barri a través de l'associació de veïns, té per objectiu afavorir l'eix comercial del carrer Llibertat a una banda i l'altra de la via del tren.

En servei l'autobús a Ribes Roges

A partir de l'1 de juliol també es posarà en marxa el segon servei d'autobús gratuït que connectarà l'aparcament de la ronda d'Europa amb les platges de la ciutat, donant servei a la platja del Far, Ribes Roges i fins a la ronda de la mar Mediterrània. Com el servei de bus llançadora, aquest també és gratuït, tot i que la freqüència de pas és més alta.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No