Rodalies

Adif planteja tallar totalment el trànsit de trens entre Castellbisbal i Martorell l'estiu del 2020

Les dates de les obres encara s'han de concretar però Renfe oferiria transport alternatiu als passatgers

ACN Sant Sadurní d'Anoia 05-07-2019 20:56 Lectures 3869

Adif planteja tallar totalment el trànsit de trens entre Castellbisbal i Martorell l'estiu de l'any vinent, el 2020, per les obres d'implantació de l'ample internacional, imprescindible per a poder completar el corredor mediterrani. La proposta, feta pública aquest divendres, substitueix els estudis que l'empresa pública havia presentat prèviament i que consideraven interrompre el pas de trens parcialment aquest mateix estiu. La mesura s'ha de consensuar amb les empreses ferroviàries, tant d'usuaris com de mercaderies. Tenint en compte que aquesta opció comportaria l'aturada del trànsit ferroviari de les línies R4 i R8 en aquest tram, Renfe ja ha assegurat que planificarà un transport alternatiu pels passatgers afectats, han explicat fonts de la companyia a l'ACN. El termini concret de les dades de les obres encara s'han de concretar.

Adif s'ha posat en contacte aquest divendres amb les empreses ferroviàries, d'usuaris i de mercaderies, per proposar-los la interrupció de la circulació durant l'estiu del 2020 per començar les obres que són "de gran complexitat tècnica". Els treballs han de modificar l'estructura dels túnels de Castellbisbal i Martorell per adaptar-los les dimensions als requisits tècnics d'interoperabilitat i del tercer carril.

L'empresa pública considera que aquesta afectació és la que tindrà menys impacte sobre el trànsit ferroviari que les plantejades anteriorment i, a més, concentraria totes les obres a l'estiu, aprofitant el descens dels usuaris. L'última proposta d'Adif afirmava que les interrupcions del servei no es podrien allargar més enllà d'un mes per no afectar les empreses i els operadors.

Setmanalment, per a aquest tram, que comprèn dos túnels, hi passen 1.500 trens de mitjana cada setmana, els quals 1.130 són de Rodalies i la resta de mercaderies. El pla alternatiu de transport s'està estudiant per minimitzar les repercussions sobre el trànsit i per garantir la continuïtat dels serveis ferroviaris.

En paral·lel, l'administrador d'infraestructures ha proposat que aquest agost es dugui a terme una primera fase de les obres al ramal d'accés a l'automobilística Seat a Martorell i de renovació de les vies de la terminal que dóna accés a la fàbrica. Aquestes afectacions no tindran cap conseqüència pel trànsit de viatgers, que s'efectua per una altra via.

També han posat sobre la taula que aquest any s'iniciïn els treballs per rehabilitar l'antic túnel de Castellbisbal que fa anys que està en desús i per on podrien circular aquests trens mentre hi hagi obres en els trams habituals. Un cop condicionat, aquest túnel permetrà disposar d'una via alternativa pel manteniment dels serveis en fases futures de les obres.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No