POUM

Vilafranca defensa la reforma al carrer Comerç i situa dins la “normalitat” la suspensió d’Urbanisme

L’alcalde confia en superar els requeriments de la Generalitat: “El projecte és viu”

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 25-07-2019 14:28 Lectures 2808
Pla mitjà del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull. ACN

Pla mitjà del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull. ACN

El govern de Vilafranca del Penedès ha entomat amb “tranquil•litat” la resolució de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, que ha suspès la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística (POUM) del carrer comerç i tota la zona de magatzems de vi del segle XIX. L’alcalde Pere Regull ha assegurat a l’ACN que és “normal” que la Generalitat demani diverses rectificacions en un pla de gran afectació abans de concedir-ne l’aprovació definitiva. Regull ha situat la majoria de consideracions en l’àmbit tècnic i en aspectes “discutibles”, però confia que el text revisat que presentaran a Urbanisme acabarà rebent el vistiplau de la Generalitat. L’alcalde assegura que la reforma és necessària i nega tenir intenció d’aturar-la: “El projecte és viu”, ha subratllat.

L’alcalde ha remarcat que “qualsevol planificació de tanta magnitud gairebé mai rep l’aprovació de forma immediata”, i ha assegurat que és “molt habitual” haver de presentar el text modificat després de diverses consideracions fetes per Urbanisme. La transformació urbanística proposada pel govern afecta una àrea de 89.000 metres quadrats, i Regull s’ha mostrat tranquil i segur de què el projecte tirarà endavant. “La Comissió podia aprovar la proposta, suspendre-la o denegar-la, i el més important és que no l’ha denegat pas”, ha resumit.

Regull ha defensat a l’ACN la necessitat de mantenir la reforma del carrer comerç, els antics magatzems de vi i els set polígons que engloben el barri Molí d’en Rovira. “Volem mantenir les naus dempeus i tirar endavant un barri que ara té un 30% dels locals tancats”, ha subratllat, tot assegurant que bona part de les consideracions d’Urbanisme es centren en temes “fàcilment discutibles”.

En aquest sentit, ha recordat que, entre altres qüestions, la Generalitat reclama diferents anàlisi per argumentar el volum de pisos a edificar, la proporció d’habitatges de protecció oficial, el nombre d’espais verds o la projecció econòmica de la zona. L’alcalde assegura que l’Ajuntament podrà justificar totes aquestes consideracions, mentre hi ha un altre gruix de qüestions que emplaça a la discussió tècnica. “El més important és tirar endavant un barri on ara no s’hi pot fer res perquè hi ha inseguretat jurídica”, ha afegit, per justificar el pla del govern.

D’altra banda, l’alcalde ha estat molt crític amb la filtració de la resolució d’Urbanisme. Regull ha assegurat que el govern municipal ni tant sols sabia que la Comissió Territorial havia de deliberar sobre la modificació del POUM de Vilafranca a la reunió celebrada la setmana passada.

“Trobo bastant penós que no ens hagin avisat i ho hagin filtrat abans a un partit que a l’Ajuntament”, ha etzibat. Regull ha acusat ERC d’haver fet pública la resolució amb voluntat de “voler exagerar la situació” i ha rebatut amb to sorneguer la petició de dimissió que li han fet els republicans: “Estan de dol pels resultats de la campanya electoral i encara s’han de refer”.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No