Ple municipal

L’aprovació de les esmenes del pla del carrer del Comerç de Vilafranca torna a enfrontar govern i oposició

Pere Regull va afirmar que “el pla és completament necessari, és un barri degradat on el 30% dels locals no tenen ús, s’havia d’agafar el toro per les banyes, fer una sacsejada o seria pitjor”

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’aprovació del text refós de la modificació puntual del POUM per l’àmbit del carrer del Comerç va ser el principal punt de discòrdia en el ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca d’aquest dimarts a la nit, que va tenir una durada de cinc hores. Tal punt suposava aprovar les esmenes proposades després que la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat així ho exigís per a poder tirar endavant l’aprovació definitiva del projecte.

L’alcalde Pere Regull va afirmar que “el pla és completament necessari, és un barri degradat on el 30% dels locals no tenen ús, s’havia d’agafar el toro per les banyes, fer una sacsejada o seria pitjor”, alhora que es va defensar de les crítiques de l’oposició matisant que “respectem el patrimoni existent i les alçades previstes dels habitatges no condicionaran l’skyline actual”.

Seguint en aquesta línia, el primer tinent d’alcalde Francisco Romero va assegurar que el projecte no passava a tenir canvis importants ja que “el text és pràcticament el mateix però adequant-nos a l’esmenes i establint, per exemple, percentatges d’usos màxims i mínims” així com puntualitzacions sobre el nombre d’aparcaments i equipaments que hi ha d’haver a la zona.

L’equip de govern de Junts per Vilafranca i PSC va comptar únicament amb el suport del regidor de C’s Eladio García, qui va considerar que “és un bon projecte”. En canvi, els tres partits d’esquerres de l’oposició s’hi van oposar frontalment.

La portaveu d’ERC Mònica Hill va alertar que “s’està malmetent per sempre un conjunt arquitectònic de patrimoni vitivinícola de Vilafranca, únic a Catalunya i dels pocs que hi ha a Europa” i va acusar l’equip de govern de ser-ne “els responsables”. Hill va afegir que es tracta d’un “nyap urbanístic” i que en el proper ple municipal ERC presentarà una moció perquè la zona sigui declarada un bé d’interès nacional per evitar-ne la modificació.

Per part de la CUP, Noel Viñas va reiterar que “el projecte de modificació del POUM en l’àmbit del carrer Comerç es va fer amb presses electoralistes i així ha quedat demostrat durant tot aquest temps”, i seguint en aquesta línia va qüestionar “si són necessaris 900 habitatges nous a Vilafranca quan n’hi ha més de mil buits o si darrera de tot plegat hi ha algú que hi vol especular”.

Finalment, Ramon Arnabat (VeC) va subratllar que “les al·legacions que ha fet la Comissió Territorial i que s’han hagut d’aplicar són pràcticament les mateixes que havien fet els grups municipals de Vilafranca i que s’havien rebutjat”; i va lamentar que “era una oportunitat per refer el projecte, perquè hi hagués consens, i no ha estat així”, alhora que va denunciar que “en el document preval l’interès privat per davant del públic”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local