Reurbanització

Sí, la Generalitat suspèn el Pla del carrer del Comerç!

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona ha acordat suspendre l’aprovació definitiva de la Modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal de Vilafranca del Penedès a l’àmbit del carrer del Comerç.
 
No ho diem nosaltres, ho diu la Comissió, literalment, i ho ha acordat, entre altres, pels aspectes següents:
 
-    No està acreditada la demanda d’habitatge que proposa el Pla ni concretada la necessitat global d’habitatge protegit.
 
-    No hi ha un estudi urbanístic que tingui en compte la vocació de nova centralitat de la zona arran del cobriment de les vies del tren, ni recull ni potencia el motor econòmic que suposa l’activitat del vi i el cava, ni aporta propostes de cohesió social.
 
-    Se supera el sostre edificable permès.
 
-    No es pot fer un aparcament privat sota un espai públic.
 
-    Hi falten zones verdes, espais públics, espais lliures i equipaments.
 
-    No hi ha cap estudi que acrediti l’oportunitat del desenvolupament proposat.
 
La Comissió, en el seu informe, també parla de la pressió que suposa l’increment d’habitatge al barri, tant pel que fa al nombre d’immobles com al nombre de veïns i veïnes, i assegura que tindrà un impacte, no només sobre el barri del Molí d’en Rovira, sinó també sobre tota la ciutat.
 
Els arguments de la Comissió per suspendre el pla són, en bona part, els mateixos que els veïns i les veïnes del barri del Molí d’en Rovira vam exposar en les nostres al·legacions.
 
L’alcalde, Pere Regull, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ens van menystenir i ridiculitzar, intentant fer-nos quedar com a persones manipulables i ignorants.
 
Ells van posar per davant dels veïns i veïnes del barri els interessos de quatre o cinc propietaris amb molt de poder econòmic. Ara la Comissió els diu que per davant hi ha Vilafranca i la seva ciutadania.
 
Valorem molt positivament la suspensió del pla del carrer del Comerç, perquè obre la porta a fer el pla integral del barri que reivindiquem els veïns i veïnes i que ha de beneficiar tota la ciutat.
 
Som conscients que només és una petitíssima victòria contra l’especulació urbanística, responsable de la crisi que paguem entre tots, alguns molt dolorosament, des de fa deu anys.
 
Per això, a partir d’aquest moment, reclamem que s’obri un procés de participació democràtic i transparent de veritat.
 
Per fer un país nou, primer hem de fer ciutats i pobles nous. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local