Ports de la Generalitat

Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre

El nou passeig es farà sobre un moll amb voladiu, amb grades i un mirador al final del moll per contemplar el mar

El projecte està en licitació i és previst que les obres durin quatre mesos

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-09-2019 14:30 Lectures 5649
Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre. Ports de la Generalitat

Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre. Ports de la Generalitat

Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre. El projecte es troba actualment en procés de licitació i els treballs és previst que durint quatre mesos. Ports de la Generalitat preveu durant aquest hivern la construcció d’un nou passeig enlairat a l’espatller del contradic per crear una nova zona de passeig a la vora del mar, amb una superfície de 9.587 metres quadrats distribuïda en diferents àmbits.

El nou passeig de Ponent, que té un pressupost d’1.096.370 euros, es farà sobre un moll amb voladiu, amb grades i un mirador al final del moll perquè es puguin contemplar el mar. El projecte preveu que arran del moll s'instal·lin unes grans lletres amb el nom del “Port de Vilanova i la Geltrú” per situar els navegants.

Segons el projecte de Ports de la Generalitat, també es crearà una nova plaça pública de 1.000 metres quadrats a la zona del Trajo Garbí. Serà un nou espai per a activitats ciutadanes on hi haurà jocs d’aigua per a la canalla i l’escultura d’una cua de balena que es vol convertir en un nou símbol del port, ja que el seu objectiu és "contribuir a conscienciar la ciutadania amb el medi ambient i posar en valor l’activitat de recerca i d’investigació que es fa dels cetacis, a la costa del Garraf, amb associacions que tenen la seva base al port vilanoví".

El pressupost d'aquest projecte que estarà enllestit a la primavera també inclou la millora del passeig tou i el carril bici de ponent, així com l’enjardinament de la zona de l’escullera de ponent. La intenció de Ports de la Generalitat és convertir aquesta part del port en un nou "espai singular de Vilanova i la Geltrú que formi part de la seva identitat i es converteixi en un atractiu turístic per a la ciutadania i els visitants".

El nou passeig multiplicarà per quatre la superfície que ocupa l'actual passeig de llevant, que és d'uns 2.326 metres quadrats i va suposar un pressupost de 250.212 euros.

Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre Les obres del nou passeig de Ponent del port de Vilanova començaran al novembre
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament