Dic de llevant

El PSC acusa el govern de Vilanova d'amagar el projecte de construcció d'un nou passeig al port

El projecte per fer un nou passeig al moll de ponent, entre el dic i el parc de Ribes Roges, ja ha estat aprovat i s’adjudicarà properament per gairebé 1 milió d’euros

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-09-2019 14:30 Lectures 5546
El PSC acusa el govern de Vilanova d'amagar el projecte de construcció d'un nou passeig al port. EIX

El PSC acusa el govern de Vilanova d'amagar el projecte de construcció d'un nou passeig al port. EIX

El PSC acusa el govern de Vilanova d'amagar el projecte de construcció d'un nou passeig al port. El grup socialista ha denunciat en un comunicat l’actitud del tripartit municipal que," lluny d’actuar amb mesures que afavoreixin la transparència i la participació, ha decidit no informar a la ciutadania d’una actuació que es realitzarà els propers mesos i que comporta una actuació a l’espai públic de manera destacada".

El passat mes de juliol l’empresa pública Ports de la Generalitat va aprovar un projecte d’obres per realitzar un nou passeig al dic de llevant que connectarà el passeig de Ribes Roges i el dic de ponent, amb una actuació similar a la realitzada fa uns anys al dic de llevant, amb un passeig elevat. L’actuació inclou una proposta de font ornamental valorada en 150.000 euros.

Segons el PSC, aquest projecte no s’ha informat en cap espai de participació adreçat a la ciutadania o entitats ni en cap espai de debat que permeti als grups de la oposició estudiar el projecte i realitzar propostes. L’obra ja està en fase d’adjudicació i es realitzarà els propers mesos. Per al PSC; "l’actuació del govern d’Olga Arnau, d’amagar informació i no realitzar cap procés de participació, contrasta amb el que sempre havien defensat els mateixos grups del tripartit, especialment ERC i la CUP, de promoure i incentivar debats i processos de participació ciutadana sobre algunes actuacions urbanístiques i és també una forma d’actuar absolutament contrària als principis de transparència i informació de les actuacions de les administracions, amb una actuació d’aquesta envergadura".

El PSC posa l'accent en el fet que "per la reforma de la plaça del Port, que comportava una nova imatge i pavimentació, es van arribar a realitzar estudis, tallers participatius i fins i tot un concurs d’idees, es va informar del procés en un comissió de treball de la façana marítima, mentre que aquesta actuació que tindrà un impacte més important i que ascendeix a més d’un milió d’euros, s’ha aprovat al juliol per coincidir amb l’agost i evitar que ningú s’assabentés".

El PSC celebra aquesta actuació, ja que és positiva en la línia del que preveia el Pla Especial del Port i que pot ajudar a integrar i millorar els espais públics d’aquesta zona, però lamenta les formes d’actuar per part "del govern que venia a fer política diferent, demostrant que un dels grans projectes que es faran a la ciutat en aquests anys, s’hagi realitzat en despatxos i d’amagat a la resta de la oposició, de la ciutadania i les associacions de veïns o altres col·lectius": "Considerem també que un cop més, és l’empresa Ports qui decideix la prioritat de les actuacions a la ciutat i no l’Ajuntament, consolidant-se la pèrdua d’influència de la ciutat al port".

Tanmateix, el PSC alerta que hi ha altres actuacions pendents, com la mateixa reforma del passeig marítim a on Ports també hauria de col·laborar, que quedaran pendents i que perd novament una oportunitat de començar per la primera fase, tal i com es va acordar al procés de participació ciutadana realitzat a la plaça del Port.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No