Vehicles de mobilitat personal

Vilanova prohibeix la circulació de bicis i patinets per voreres i zones de vianants com la rambla

El decret d'alcaldia determina la velocitat màxima, fixa la distància que hi ha d'haver entre el vehicle i el vianant, i dicta normatives de seguretat com ara l'obligació de portar timbre, elements reflectants i llums

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-12-2019 17:01 Lectures 7539
Vilanova prohibeix la circulació de bicis i patinets per voreres i zones de vianants com la rambla. Ajuntament de Vilanova

Vilanova prohibeix la circulació de bicis i patinets per voreres i zones de vianants com la rambla. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú disposa ja d'una normativa pròpia que regula l'ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El decret aprovat fa pocs dies fixa les zones i les condicions per circular per la ciutat. Destaca la prohibició de circulació per les voreres i per les zones exclusives per a vianants, com ara la Rambla o el carrer dels Caputxins.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, explica que aquesta normativa “intenta solucionar el problema que ens demanda la ciutadania de la convivència entre patinet i la persona que va circulant a peu”.

Palacios ha deixat clar que l'Ajuntament aposta per l'ús d'aquests tipus de vehicles no contaminants, però creu necessària la regulació. El decret també determina la velocitat màxima, segons per quin tipus de carrer se circuli, fixa la distància que hi ha d'haver entre el VMP i el vianant, i fixa normatives de seguretat com ara l'obligació de portar timbre, elements reflectants i llums.

El decret aprovat per l'Ajuntament de VNG s'avança a la modificació de l'ordenança local de circulació, prevista per l'any vinent, que ja integrarà totes aquestes novetats. La regulació d'ús dels patinets també tenia per objectiu establir normes en un àmbit “que la Direcció General de Tráfico (DGT) ha trigat molt a regular”.

Antoni Palacios explica que l'Ajuntament vol donar resposta a les principals queixes rebudes, que fan referència a “la circulació de patinets a les zones exclusives de vianants, com la Rambla, on alguns circulen a velocitat alta, o alguns passaven molt a prop de les façanes”.

La nova normativa municipal fixa l'edat mínima per circular amb patinet en 12 anys i prohibeix circular utilitzant auriculars o telèfon mòbil.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No