Ple municipal

Vilanova prepara un decret per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat

Entrarà en vigor abans que acabi l'any i serà un preàmbul de la nova ordenança municipal que es definirà a través d'un procés participatiu

El govern de Vilanova i la Geltrú prepara un decret per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat. El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ho ha anunciat al ple municipal i ha dit que entrarà en vigor abans que acabi l'any. Serà un primer pas per regular la circulació d'aquests vehicles abans que el consistori aprovi la nova ordenança municipal que es definirà a través d'un procés participatiu al llarg del 2020.

El grup municipal de Ciutadans va ser l'encarregat d'introduir el debat amb una proposta de modificació de l'Ordenança de mobilitat per regular l'ús d'aparells elèctrics de mobilitat personal, com son els patinets, bicicletes i monocicles. La proposta de Ciutadans es va aprovar per unanimitat del ple, ja que segons va avançar el regidor de Mobilitat el consistori ja estava treballant en una nova ordenança: "a l'espera que hi hagi una modificació del codi de circulació de Trànsit, ens trobem que hi ha una manca de regulació i molts dubtes per part dels usuaris que val abordar ja. Aquest decret ens permetrà començar a fer pedagogia". Antoni Palacios va dir que el govern prepara un procés de participació per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat que serveixi per redactar una nova ordenança municipal de mobilitat. Com que aquest procés es desenvoluparà al llarg del 2020, l'Ajuntament té previst fer un decret abans que acabi l'any per regular provicionalment aquests nous vehicles.

Mentre no arriba una regulació estatal, la DGT, a través de la instrucció 16/v124, ha proposat que siguin els ajuntaments qui ordenin l'ús dels patinets elèctrics als seus municipis.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!