Ple municipal

Vilanova prepara un decret per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat

Entrarà en vigor abans que acabi l'any i serà un preàmbul de la nova ordenança municipal que es definirà a través d'un procés participatiu

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-12-2019 9:32 Lectures 2379

El govern de Vilanova i la Geltrú prepara un decret per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat. El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ho ha anunciat al ple municipal i ha dit que entrarà en vigor abans que acabi l'any. Serà un primer pas per regular la circulació d'aquests vehicles abans que el consistori aprovi la nova ordenança municipal que es definirà a través d'un procés participatiu al llarg del 2020.

El grup municipal de Ciutadans va ser l'encarregat d'introduir el debat amb una proposta de modificació de l'Ordenança de mobilitat per regular l'ús d'aparells elèctrics de mobilitat personal, com son els patinets, bicicletes i monocicles. La proposta de Ciutadans es va aprovar per unanimitat del ple, ja que segons va avançar el regidor de Mobilitat el consistori ja estava treballant en una nova ordenança: "a l'espera que hi hagi una modificació del codi de circulació de Trànsit, ens trobem que hi ha una manca de regulació i molts dubtes per part dels usuaris que val abordar ja. Aquest decret ens permetrà començar a fer pedagogia". Antoni Palacios va dir que el govern prepara un procés de participació per regular la circulació de bicicletes i patinets per la ciutat que serveixi per redactar una nova ordenança municipal de mobilitat. Com que aquest procés es desenvoluparà al llarg del 2020, l'Ajuntament té previst fer un decret abans que acabi l'any per regular provicionalment aquests nous vehicles.

Mentre no arriba una regulació estatal, la DGT, a través de la instrucció 16/v124, ha proposat que siguin els ajuntaments qui ordenin l'ús dels patinets elèctrics als seus municipis.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres