Després del temporal

Vilanova reforça la senyalització de l'espai litoral protegit de la platja Llarga

Les tanques metàl·liques, en mal estat a causa dels temporals, s'han substituït per tanques cinegètiques amb major integració paisatgística

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-12-2020 16:55 Lectures 4627
Vilanova reforça la senyalització de l'espai litoral protegit de la platja Llarga. Ajuntament de Vilanova

Vilanova reforça la senyalització de l'espai litoral protegit de la platja Llarga. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de VNG està duent a terme actuacions de millora a l'espai protegit de la Platja Llarga. Aquestes accions són la substitució de tanques metàl·liques i reposició de tancaments, la delimitació de dunes i el reforç de la senyalització.

Les tanques d'estaca i corda s'han substituït per nous elements, adequant el traçat original a l'estat actual de les dunes. Les tanques metàl·liques, en mal estat a causa dels temporals, s'han substituït per tanques cinegètiques amb major integració paisatgística. També s'han delimitat les dunes per canalitzar el flux de visitants amb tanques palissades de castanyer. La senyalística informativa ha millorat amb la col·locació de cartells nous.

Les obres s'estan fent en el marc del "Projecte d'actuacions de conservació, restauració i millora de l'ecosistema dunar i dels sorrals costaners per a la potenciació d'espècies protegides i la canalització del flux de visitants", de Platja Llarga. Aquesta àrea litoral de VNG constitueix un espai d'unes 10 hectàrees situat a l'extrem sud del terme municipal que forma part d'una antiga zona d'aiguamolls i dunes litorals presents a la zona del delta del riu Foix, coneguda amb el nom d'"El Prat".

És una de les darreres zones de la línia costanera sense urbanitzar, tot i la pressió que ha experimentat al llarg dels anys. En els darrers anys s'ha anat duent a terme un procés de recuperació i restauració naturalística, amb l'objectiu de preservar el paisatge agrari mediterrani i dels antics aiguamolls litorals cada cop més difícils de trobar.

Per a aquestes actuacions s'ha atorgat una subvenció destinada als espais naturals, hàbitats i espècies de Catalunya, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No