Protectora

L'Ajuntament de Cubelles tanca la gossera i posa fi a 13 anys de litigi judicial amb els propietaris de l'espai

Els animals que quedaven al recinte són traslladats a un refugi del Maresme

Executen la sentència que ordena el tancament de la gossera de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Executen la sentència que ordena el tancament de la gossera de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

L'Ajuntament de Cubelles ha desallotjat i tancat la gossera del poble. Tècnics municipals, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (SEPRONA) s'han presentat a les instal·lacions aquest dimecres amb una ordre judicial per precintar l'activitat. L'actuació arriba dos mesos i mig després d'un primer intent fallit, que no va prosperar perquè els propietaris van impedir l'entrada davant la falta de l'ordre d'un jutge. Aquest cop, però, amb la documentació judicial sota el braç, el consistori ha tancat l'activitat i ha traslladat a un refugi del Maresme els pocs animals que hi quedaven. La mesura posa punt i final a un litigi judicial començat el 2008.

Fa 13 anys, la Junta de Govern Local de Cubelles va aprovar cessar l'activitat de la Protectora d'Animals i Plantes del Garraf perquè no disposaven de llicència per actuar com a gossera. Els responsables de l'espai van recórrer-ho als jutjats, que reiteradament han donat la raó al consistori.

L'any 2015, el TSJC va dictar sentència ferma a favor de l'Ajuntament, però el tancament s'ha dilatat en busca d'un acord amb per reubicar l'activitat. La primavera del 2019, el govern va comunicar a la protectora que procediria a tancar l'espai, però la mesura no ha estat efectiva fins aquest dimecres.

Segons l'Ajuntament, el desallotjament dels animals ha costat 48.643 euros, una factura que remetrà als responsables de la gossera perquè considera que és una execució subsidiària. Tots els gossos retirats s'han dut al refugi Help Guau d'Argentona –adjudicat per concurs públic- i s'incorporaran al circuit d'adopcions de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!