Rodalies

Comencen les obres per reforçar el tancament de l’estació de tren de Segur de Calafell

L'objectiu és dificultar l’entrada de persones que hi volen accedir sense bitllet o per cometre actes vandàlics o delictius

Redacció Calafell 05-03-2021 9:59 Lectures 3457
Comencen les obres per reforçar el tancament de l’estació de tren de Segur de Calafell. Ajuntament de Calafell

Comencen les obres per reforçar el tancament de l’estació de tren de Segur de Calafell. Ajuntament de Calafell

Renfe invertirà 42.000 euros en reforçar el tancament de l’estació de tren de Segur de Calafell. Segons el gestor del servei de Rodalies, l’objectiu d’aquestes obres és augmentar la seguretat dels viatgers a l’estació, tot dificultant l’accés al recinte a persones que hi entren sense bitllet i no sempre per agafar el tren, sinó per cometre actes vandàlics o delictius.

Les principals actuacions consistiran en la demolició i la retirada dels tancaments existents, l’excavació de nous fonaments i fer els nous tancaments. També es sanejaran murs i s’instal·laran portes.

Es tracta d’una estació amb un tancament relativament fàcil de saltar, la qual cosa evita passar pel vestíbul i els torns de cancel·lació del bitllet. A l’estació de Sant Vicenç de Calders, final de la línia R2 Sud de Rodalies, hi ha un problema semblant i s’hi fa una actuació del mateix tipus. Les estacions de Segur de Calafell i de Sant Vicenç de Calders són considerades com algunes de les més conflictives de Rodalies de Barcelona.

L’Ajuntament considera aquesta obra una primera passa en la millora de la seguretat de l’estació de Segur, però insistirà a reclamar més mesures. Ara fa un any, l’Ajuntament va aconseguir el compromís de Renfe de fer obres pel que fa a la seguretat física i el d’augmentar la vigilància. La pandèmia ha endarrerit algunes de les actuacions pactades, però aquestes ja estan en marxa.

Entre els acords ja materialitzats, hi havia també reforçar la vigilància als trens en circulació, ja que part dels problemes que hi ha a la R2 Sud passen o comencen més als combois que a les mateixes estacions.

L’Ajuntament i Renfe també tenen acordada una major cooperació entre la Policia local i els serveis i sistemes de seguretat que usa la companyia ferroviària a les estacions. En concret, es comparteixen les imatges captades per les càmeres de seguretat de les estacions per facilitar l’actuació policial.

Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No