Xarxa ferroviària

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell

Seran actuacions que es fan als trams que superen els 30.000 trens l’any

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell. Ajuntament de Calafell

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell. Ajuntament de Calafell

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren, al terme municipal de Calafell. L’actuació es troba encara en una tramitació preliminar, referida concretament a l’ocupació de terreny. Tot apunta, però, que el gestor ferroviari estudia una actuació parcial, en trams que considera sensibles o on es pot aconseguir una millora, no la totalitat del traçat.

El projecte forma part dels plans contra el soroll en els grans eixos ferroviaris, fase segona. En concret, d’una actuació en la línia convencional de la costa mediterrània entre Tarragona i Cunit. Aquests plans, en la segona fase actual, s’han d’implantar en tots els trams ferroviaris que superin els 30.000 trens l’any.

Adif elabora uns mapes estratègics de soroll, que identifiquen punts de la xarxa ferroviària susceptibles de millorar la seva qualitat acústica. A partir d’aquí, es redacten els plans d’acció, amb les mesures correctores concretes.

El gestor ferroviari té en compte criteris com els usos del sòl contigu a la via: si és urbà i residencial, si és industrial, si hi ha centres sanitaris, docents i culturals, si són espais naturals que requereixin una especial protecció acústica... També es valora l’impacte sonor mig i el de diferents franges horàries, per exemple durant la nit.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!