Xarxa ferroviària

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell

Seran actuacions que es fan als trams que superen els 30.000 trens l’any

Redacció Calafell 29-03-2021 10:19 Lectures 1223
Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell. Ajuntament de Calafell

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren a Calafell. Ajuntament de Calafell

Adif projecta la instal·lació de proteccions acústiques a la via del tren, al terme municipal de Calafell. L’actuació es troba encara en una tramitació preliminar, referida concretament a l’ocupació de terreny. Tot apunta, però, que el gestor ferroviari estudia una actuació parcial, en trams que considera sensibles o on es pot aconseguir una millora, no la totalitat del traçat.

El projecte forma part dels plans contra el soroll en els grans eixos ferroviaris, fase segona. En concret, d’una actuació en la línia convencional de la costa mediterrània entre Tarragona i Cunit. Aquests plans, en la segona fase actual, s’han d’implantar en tots els trams ferroviaris que superin els 30.000 trens l’any.

Adif elabora uns mapes estratègics de soroll, que identifiquen punts de la xarxa ferroviària susceptibles de millorar la seva qualitat acústica. A partir d’aquí, es redacten els plans d’acció, amb les mesures correctores concretes.

El gestor ferroviari té en compte criteris com els usos del sòl contigu a la via: si és urbà i residencial, si és industrial, si hi ha centres sanitaris, docents i culturals, si són espais naturals que requereixin una especial protecció acústica... També es valora l’impacte sonor mig i el de diferents franges horàries, per exemple durant la nit.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No