Massís del Garraf

L’Ajuntament d’Olivella demana explicacions per aclarir la situació de les tremolors a la zona

El més important va tenir lloc l'11 de maig a la tarda i, segons els sismògrafs, el moviment va tenir una magnitud de 2,3 a l'escala de Richter

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al massís del Garraf, entre el 10 i el 14 de maig, es van registrar cinc moviments sísmics. El més important va tenir lloc l'11 de maig a la tarda i, segons els sismògrafs, el moviment va tenir una magnitud de 2,3 a l'escala de Richter. L’Ajuntament d’Olivella s’ha posat en contacte amb les diferents administracions que podrien tenir informació sobre les tremolors amb l’objectiu d’aclarir l’origen i saber si es podria tornar a repetir.

L’alcaldessa del municipi, Marta Verdejo, ha enviat una carta a l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) per saber de quina informació disposa l’organisme oficial que du a terme les tasques tècniques de desenvolupament de la informació cartogràfica a Catalunya. L’ICC ha descartat, en una carta de resposta, que aquests moviments siguin un terratrèmol.

El consistori també ha enviat una carta a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administració responsable de l'abocador del Garraf, que va ser clausurat fa 15 anys, per conèixer si la causa podria ser pels gasos que aquest emet. A més, l’ha requerit que Olivella formi part de la Comissió de seguiment de les obres de clausura del Dipòsit Controlat de la Vall de Joan, on hi són presents els ajuntaments del Parc del Garraf. De moment, l’AMB no ha respòs formalment a la carta.

L’Ajuntament també ha demanat informació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i ha estat en contacte des del primer moment amb els responsables del Parc del Garraf.

A més, l’Ajuntament i els veïns de la Plana Novella estan valorant sol·licitar un estudi de la qualitat de l’aire en aquesta urbanització, per valorar si pot haver contaminació ambiental a causa dels gasos que emet l’abocador.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local