Accés directe

Obres a la ronda Ibèrica per habilitar accessos d'urgència a Mossos i l'hospital

Les obres no afectaran la circulació i estaran enllestides en un període aproximat de dos mesos

Obres a la ronda Ibèrica per habilitar accessos d'urgència a Mossos i l'hospital. Ajuntament de Vilanova

Obres a la ronda Ibèrica per habilitar accessos d'urgència a Mossos i l'hospital. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de construcció d'un accés a l'hospital de Sant Antoni Abat per ambulàncies i una sortida d'urgències a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, ambdós a la ronda Ibèrica.

El projecte, en el cas de l'hospital de Sant Antoni Abat, contempla la creació d'un punt d'entrada i sortida exclusiu per ambulàncies, just davant del centre sanitari. Això implica modificar els carrils de circulació de la ronda, creant un espai central que, conjuntament amb l'eliminació de les mitjanes, facilitarà que les ambulàncies puguin fer el gir a l'esquerra en sentit Tarragona. A més de l'espai central, també es construirà un nou pas de vianants elevat que connectarà els aparcaments amb el carrer dels Horts.

El regidor de Mobilitat i Projectes i obres d'espai urbà, Antoni Palacios, explica que “fem aquesta obra tant demanda per l'hospital de Sant Antoni que és l'entrada directa per les ambulàncies. Fins ara les ambulàncies havien d'anar fins a la següent rotonda, tant si venien de Barcelona com de Tarragona, no podien entrar directament, era un inconvenient”.

L'obra també inclou entrades i sortides independents per vehicles i ambulàncies a l'aparcament de l'Hospital. Palacios destaca que és una demanada de “fa més de deu anys, és una millora bastant important a les instal·lacions del Sant Antoni Abat”.

La segona part del projecte consisteix en la creació d'un punt de sortida de vehicles des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. En aquest cas, es modificarà la mitjana per facilitar l'accés d'urgència dels vehicles policials. La sortida permetrà reduir el temps per accedir a la ronda Ibèrica, en direcció Barcelona, evitant així haver de fer el gir per l'avinguda de Vilafranca del Penedès, avinguda dels Països Catalans i Rambla Sant Jordi. L'actuació també respon a una petició per part dels Mossos d'Esquadra, “ens ho han demanat també, poder creuar la ronda en els dos sentits directament i no haver d'anar fins a la següent rotonda” diu el regidor de mobilitat.

Mentre durin els treballs, aproximadament dos mesos, s'eliminaran els aparcaments de la mitgera i laterals de la zona d'obres. Puntualment, es veuran afectats els accessos dels aparcaments de l'Hospital, a banda i banda, i del lateral de la ronda Ibèrica.

La creació dels nous accessos no afectarà la circulació de la ronda, així com tampoc el pas de vianants. No obstant això, durant les obres, els semàfors entre el carrer de Miquel Guansé i el Torrent de la Pastera estaran sense polsadors, i es limitarà la velocitat a 20 km/h.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local