Mancomunitat

Es licita la recollida porta a porta a Sant Sadurní, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola

La Mancomunitat aprova la licitació del servei i perfila la futura implantació del sistema de recollida amb contenidors intel·ligents

Es licita la recollida porta a porta a Sant Sadurní, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola. EIX

Es licita la recollida porta a porta a Sant Sadurní, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola. EIX

Aquest dilluns es va celebrar l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf, presidida per Jordi Bosch com a president accidental de l’entitat que, entre altres temes, va donar llum verda a la licitació del servei de gestió de residus porta a porta de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola, després d’un treball conjunt amb aquests municipis per avançar en la millora de la qualitat i la quantitat dels residus que es recullen selectivament.

La Mancomunitat continua treballant també en l’actualització del contracte de recollida de la resta de municipis adherits al servei de residus, amb l’objectiu d’implementar un nou model de recollida que, aprofitant els avantatges de la tecnologia per a una major eficiència i optimització dels serveis públics, permeti millorar els índexs de reciclatge i aprofundir en les polítiques de sostenibilitat econòmica i ambiental. Així mateix, des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’aposta pels programes de sensibilització i educació ambiental vers la ciutadania, com una eina imprescindible per avançar cap la reducció del volum de residus que es generen i aconseguir una taxa de gestió de residus urbans més justa i proporcional al què cada llar genera.

Noves adhesions als serveis i canvi a l’organigrama de la Mancomunitat

Durant la sessió també es va donar compte d’alguns canvis en l’organigrama polític i de gestió de la Mancomunitat. Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella, assumeix l’Àrea de Gestió Forestal i Energia, i deixa l’Àrea d’Educació Ambiental en mans de l’alcalde de Santa Fe del Penedès, Jordi Bosch, que es manté com a màxim responsable de l’Àrea de Residus. D’altra banda, el nou alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Marc Palau, va prendre possessió com a nou representant de l’Ajuntament a l’ens.

Els municipis de Mediona, Pontons i Sant Cugat Sesgarrigues van fer efectiva la seva adhesió al Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, mentre que Castellví de la Marca, les Cabanyes i Torrelles de Foix se sumen al Servei de Gestió Forestal i Energia. Durant la sessió es van presentar els objectius i treballs en matèria forestal que la Mancomunitat junt amb altres agents com la Federació d’ADF del Penedès-Garraf, posen a disposició dels municipis per a la prevenció d’incendis i la gestió dels boscos del territori.

L’Assemblea també va aprovar el conveni de col·laboració entre el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) i l’entitat Felicity Projectes per a facilitar la cessió d’animals i fomentar l’adopció i el benestar dels animals domèstics en l’àmbit europeu.

Al llarg de la sessió també es va acordar prorrogar el conveni entre el Servei de Laboratori i l’Ajuntament de Vilafranca per a dur a terme el servei de visites sanitàries i valoracions de risc als establiments alimentaris.

En l’apartat informatiu de les diverses àrees de la Mancomunitat, es va presentar les properes campanyes del Servei d’Educació Ambiental adreçades als municipis, per promoure la recollida selectiva i la reducció dels residus que es generen, i combatre el malbaratament alimentari.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!