Millora de la xarxa

Adif adjudica la instal·lació d'un nou sistema de telecomunicacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies per 14,7 MEUR

Les obres es faran a les línies R2 i R4 i s'executaran en un termini estimat de 31 mesos

Els nous sistemes s'instal·laran als trajectes entre L'Hospitalet de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Port Aventura i entre Manresa, Barcelona-Sants, Sant Vicenç de Calders i Tarragona-Reus

Adif adjudica la instal·lació d'un nou sistema de telecomunicacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies per 14,7 MEUR. ACN

Adif adjudica la instal·lació d'un nou sistema de telecomunicacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies per 14,7 MEUR. ACN

Adif ha adjudicat aquest dijous la instal·lació i manteniment d'un nou sistema de telecomunicacions ferroviàries a la xarxa de Rodalies de Barcelona per 14,7 milions d'euros. Les obres es faran a les línies R2 i R4, així com en els trams de connexió amb el corredor mediterrani. En concret, els nous sistemes s'instal·laran als trajectes entre L'Hospitalet de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Port Aventura i entre Manresa, Barcelona-Sants, Sant Vicenç de Calders i Tarragona-Reus. El contracte s'ha adjudicat a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Nokia Spain, Servicios e Instalaciones Cantudo i Comfica Soluciones i s'estima que les actuacions es completin en 31 mesos.

A banda de la posada en marxa del nou sistema, el contracte també inclou el manteniment per dos anys de les instal·lacions. Segons ha detallat Adif en un comunicat, el desplegament d'aquesta tecnologia ha de permetre millorar "de manera generalitzada" les operacions ferroviàries, la capacitat de les instal·lacions de senyalització i protecció al tren i impulsar la modernització de les comunicacions a través de ràdio.

El sistema instal·lat –conegut amb el nom de GSM-R- ja ha estat adoptat per 22 companyies ferroviàries europees amb l'objectiu d'assegurar la interoperabilitat entre xarxes.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!