Veus d'empresa

Brut Nature

AYMAR Reserva única: un Clàssic Penedès de producció limitada per assaborir el territori

Vilanova i la Geltrú | 26-11-2019 17:59

AYMAR Reserva única: un Clàssic Penedès de producció limitada per assaborir el territori. AYMAR Reserva única

AYMAR Reserva única: un Clàssic Penedès de producció limitada per assaborir el territori. AYMAR Reserva única

El Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú ha estat el lloc escollit per presentar en societat l’AYMAR Reserva Única. Es tracta d'un Clàssic Penedès de l’anyada 2013 amb una producció limitada de 2.419 ampolles. El lloc triat per a la presentació no ha estat casual, com ha explicat la Núria Ferrer, directora del celler Castell de Pujades en un acte que, volgudament, ha servit per mirar cinc generacions enrere fins arribar a la besàvia de la pròpia Núria Ferrer, la Lluïsa Aymar, qui va tenir relació directe amb el mateix espai on s’ha fet la presentació. La presentació d'AYMAR Reserva Única ha reunit, entre d'altres, al responsable de la DO Penedès, Francesc Olivella; Jordi Gasol, president del gremi l’hosteleria del Garraf; i Xavier Bosch, del Club Nàutic Vilanova.

Els raïms d'AYMAR Reserva Única provenen d’una vinya vella en vas de xarel·lo de Pacs del Penedès. Una vinya de més de mig segle amb uns rendiments molt baixos i on els raïms es van veure afavorits per una maduració molt lenta i progresiva d’ aquell 2013 degut a que va ser una anyada atípica al Penedès, amb força pluja però, amb un estiu molt sec sense altes temperatures. Així doncs, el tret identificatiu d’aquest Aymar Resarva Única està marcat per la sòlida acidesa del xarel·lo d’aquell any.

Aquest Clàssic Penedès és un brut nature, sense licor d’expedició - així és com realment pots assaborir el paisatge, beure’t el paisatge! Així és com s’ha descrit a la presentació. Amb una etiqueta acuradament dissenyada i molt ben elaborada, de bon tacte, que mostra la història de la família on ja des del segle XIX embarcaven amb vins des del port de Vilanova i la Geltrú cap a l’Havanna, Cuba. Les ampolles es presenten exclusivament dins d’ una caixa sòbria i elegant, individuals, i que plasma la història i les característiques d’aquestes ampolles de brut nature que reposen dins la cava.

La presentació ha culminat amb el tast a càrrec de l’enòleg Manel Via qui destaca les notes singulars d’aquest vi únic. Un vi escumós que només s’elabora a les millors anyades i ell és qui decideix quan la collita és excepcional. En busca de la màxima elegància que es mostra amb les bombolles extra fines del reserva de més de 50 mesos de criança sobre les seves mares.

El tast s’ha fet al pati del Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú, un espai agradable i evocador, que convida a tornar-hi. Feia un dia esplèndit. Del primer pis, hom es podia imaginar una Lluïsa Aymar observant, gaudint del moment, des de darrera d’unes persianes entreobertes. Aquesta presentació la Núria l'ha dedicat a la seva besàvia i amb el permís del públic s’ha adreçat directament a ella i ha fet una mirada enrera per seguir endavant.

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!