Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Tiramisú


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

28-09-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:21

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Tiramisú. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us presentem el Tiramisú amb crema de cacauet.

El tiramisú és un postre que té el seu origen al nord-est d'Itàlia, a la regió de Vèneto (amb capital a Venècia), en els anys cinquanta.

Aquesta versió és amb crema de cacauet per endolcir, ja que no porta sucres afegits i, sense alcohol, però podeu utilitzar Amaretto -com a la recepta tradicional- o algún bon ron, un licor de whisky o el que més us agradi.⠀

Ingredients

⚡ 250g de formatge mascarpone ⚡ 200g de iogurt natural ⚡55g de crema de cacauet ⚡ pa de pessic, melindros o galetes ⚡ cacau pur en pols ⚡ cafè ⚡ alcohol (opcional) ⠀

Es talla el pa de pessic. Si utilitzeu melindros o galetes, no cal fer res. Es pelen els cacauets (una mica de paciència) i, quan ja tens un bon grapat, es trituren fins aconseguir una crema. També la podeu comprar feta però fixeu-vos que els ingredients siguin 100% cacauets i res més. Es barreja la crema de cacauets amb el mascarpone i els iogurt fins que quedi tot ben integrat. Es fa el cafè i es posa en un bol. Si voleu podeu fer-lo modo cigaló ("carajillo") amb el licor de whisky o el ron. Es banya el pa de pessic, les galetes o els melindros a banda i banda i, en un recipient, es van col·locant fent una primera capa com a base. Després, es posa una capa per sobre de la crema i un altre capa de pa de pessic. Es poden fer tantes com vulgueu. Per acabar, es posa una capa de crema i es col·loca més crema de cacauet per sobra. Es deixa reposar a la nevera unes 3h aproximadament. Quan es treu, es posa el cacau per sobre i...a disfrutar!!!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda a Angelina Gatell per allò de “… Es noche casi. Pinta un camino que me conduzca a mi destino…”

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.