VNG

Els ciutadans s'organitzen contra el tancament del cinema Bosc

VD. Cinema Bosc

VD. Cinema Bosc

Un grup de ciutadans s'han organitzat aquesta setmana contra el tancament del cinema municipal Bosc i han començat per recollir signatures contra la decisió de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Consideren que deixar perdre un equipament cultural al centre de la ciutat és un greu error i que els motius econòmics als que s'apel·la el govern no estan justificats.

Els mobilitzats per la continuïtat del cinema Bosc consideren que "és inadmissible que una ciutat de gairebé 70.000 habitants no disposi d'un cinema al bell mig de la ciutat. Una població que no disposa dels equipaments culturals mínims necessaris a l'abast de tota la població no mereix el nom de ciutat". Afegeixen que "són conscients de l'actual moment de crisi, entre d'altres coses perquè la major part dels sotasignants la patim en major o menor grau, però ens costa de creure que el fet de mantenir obert el cinema Bosc sigui un malbarament de diners, tenint en compte que creiem que és una empresa que es pot autofinançar en gran part".

El govern de Vilanova i la Geltrú va anunciar la setmana passada la seva intenció de tancar el cinema municipal aquest cap de setmana ja que les 'circumstàncies actuals de crisi, canvi tecnològic i inversions necessàries fan inviable mantenir en funcionament l'equipament'.

El cinema necessitarà una renovació de tota la maquinària de projecció per adequar-la tecnològicament a un canvi de format digital, una actuació que representa una inversió de 400.000 euros. Tot i això, fonts de la indústria cinematogràfica asseguren que el sistema actual de projecció seguirà vigent encara prop de dos anys en els quals no seria necessari fer l'adequació de la maquinària que ho permetria, en tot cas, poder fer la inversió de forma esglaonada, sala per sala.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!