Malestar a l'Ajuntament

Perilla el cinema Bosc: la propietat de l'immoble posa a la venda l'edifici

A més, el contracte que garanteix l'exhibició de pel·lícules al cinema Bosc finalitza el pròxim 30 de setembre i no es prorrogarà

El passat divendres, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa 35 mm, que s'encarrega de la gestió del cinema Bosc, van rebre un comunicat de la propietat de l'edifici. S'hi expressava la voluntat de no continuar amb el contracte que permet el funcionament del cinema, ja que el seu objectiu és posar a la venda l'edifici on està ubicat. Aquesta decisió fa que el futur del cinema Bosc estigui en perill i és possible que tanqui un dels espais més emblemàtics de la ciutat.

Els orígens d'aquest acord es remunten a l'any 2013, quan el consistori vilanoví, l'empresa 35 mm i la propietat de l'edifici Bosc van firmar un contracte per garantir la projecció de cinema comercial al centre de la ciutat. Aquest contracte però, finalitza el pròxim 30 de setembre i no es prorrogarà. El consistori vilanoví ha lamentat aquesta decisió de la propietat i ha buscat algunes alternatives per fer front al problema.

Una d'elles és la que ha explicat Teresa Llorens, regidora de Cultura, Convivència i Equitat, en roda de premsa d'avui. Llorens ha afirmat que des del consistori s'està intentant negociar amb la propietat de l'edifici el fet de poder allargar el contracte perquè es puguin continuar projectant pel·lícules al centre urbà més enllà del moment en què venç l'acord. "Fins al moment que no es canvi l'ús de la propietat volem garantir que es continuï fent cinema però a hores d'ara aquesta és una qüestió que hem posat sobre la taula i que encara no s'ha pogut acabar de tancar", afirma.

Una altra de les alternatives és la referent a la projecció de programació no comercial. Llorens ha confirmat que aquesta es continuarà exhibint al municipi. Si finalment no pot ser a través del cinema Bosc, aquesta es projectarà en altres equipaments públics. Així, programacions com la del CineClub 1, el Documental del mes o activitats com el Doc and Roll i el Reacciona es podrien reubicar en espais com l'Auditori, el teatre Principal o el Neàpolis.

Al llarg dels últims anys s'han fet diferents acords entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la propietat del cinema Bosc. Així, l'any 2009 es va aconseguir un contracte amb el propietari, Josep Maria Juncosa, per reobrir les sales de la rambla Principal i a través del qual el consistori  gestionava directament el cinema des del Neàpolis. L'any 2013 es va firmar un altre contracte entre l'Ajuntament, la propietat del cinema Bosc i l'empresa 35 mm Associació Catalana de Cinemes Independents, SL perquè aquesta es fes càrrec de la gestió de la programació comercial, reservant espais per a la programació municipal. Un contracte que finalitza el pròxim 30 de setembre i que no es renovarà.

La projecció de cinema comercial a Vilanova i la Geltrú

En els darrers mesos s'estan produint diversos canvis pel que fa a la projecció de cinema comercial a la ciutat. La decisió de la propietat del cinema Bosc de posar a la venda l'immoble resta a l'espera de saber quins usos que es faran de l'edifici en un futur.

Per altra banda, pel que fa a l'altre cinema de Vilanova, els cinemes Vila Lauren, aquest va tancar les seves portes el passat 9 de juliol. El motiu: un canvi en la direcció el mes de maig que ha fet canviar el replantejament del complex d'oci. De moment continua funcionant la sala de bitlles però les 12 sales s'han tancat per fer obres i modernitzar-les tot posant-hi projectors digitals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!