Jaciment ibèric

Excavació arqueològica d'urgència a Font de la Canya

Durant els mesos de desembre i gener les pluges han provocat danys importants en un sector de la nova zona d’hàbitat descoberta

EIX. Excavació arqueològica d’urgència a Font de la Canya

EIX. Excavació arqueològica d’urgència a Font de la Canya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dilluns dia 3 de febrer s’inicia una excavació arqueològica d’urgència al jaciment ibèric de la Font de la Canya d’Avinyonet del Penedès. Durant els mesos de desembre i gener les pluges han provocat danys importants en un sector de la nova zona d’hàbitat descoberta durant el 2013. Les fortes pluges han conduit l’aigua cap alguna cambra d’aire (una sitja?) situada en el subsòl d’aquest sector. La canalització de l’aigua cap aquests nivells inferiors pot explicar l’esfondrament de gairebé un 1 m² de sediment arqueològic, essent afectat principalment el paviment de terra piconada UE1710 i la llar de foc UE1711, ambdues d’una cronologia de l’ibèric antic o segle V aC.

Els objectius principals d’aquesta intervenció arqueològica són recuperar el màxim d’informació de la zona afectada (que permetrà establir una seqüència cronològica en aquesta nova zona d’hàbitat i definir les fases més antigues del segle VII aC) i posteriorment procedir a la seva correcta conservació (amb la consolidació, cobriment amb geotèxtil i tapament del sondeig) per tal de salvaguardar la recerca dels propers anys i l’òptima conservació d’aquest centre de mercaderies d’època ibèrica del Penedès.

Aquesta intervenció està subvencionada pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de l‘Ajuntament d’Avinyonet del Penedès. L’empresa encarregada per a fer la intervenció arqueològica, Atics, SL Gestió del patrimoni arqueològic i històric, ha contractat a l’equip d’investigadors de Font de la Canya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local