Font de la Canya

Localitzen un gran celler del segle III a.C. i àmfores de vi al jaciment d'Avinyonet

L'equip d'arqueòlegs de la Universitat de Barcelona ha documentat també un monumental edifici d’època romanarepublicana, abandonat al segle I a.C.

S'engrandeix l’extensió del jaciment d’1 Ha a 2,5 Ha i la seqüència cronològica entre el segle VII i el segle I aC.

Carles Castro. Localitzen un gran celler del segle III a.C. i àmfores de vi al jaciment d'Avinyonet. Font de la Canya

Carles Castro. Localitzen un gran celler del segle III a.C. i àmfores de vi al jaciment d'Avinyonet. Font de la Canya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona que dirigeix el projecte de Font de la Canya ha localitzat aquest estiu un gran celler/magatzem soterrat del segle III a.C.. La troballa es troba a més de dos metres de profunditat i té una extensió de 14 metres de llargada per 7 metres d’amplada. Aquest diumenge finalitza 15a Campanya d’excavacions al jaciment d'Avinyonet del Penedès, al turó de Font de la Canya, que ha confirmat que és l’origen de la vinya a Catalunya i un potent centre de mercaderies de l’antiguitat.

Durant l’excavació d'aquest celler, que aproximadament representa nomé un 20% del que era, s’han recuperat més de 15.000 fragments d’àmfores per al vi, tenalles per a cereals i altres productes, gerres per servir el vi, entre altres objectes. L'equip d'arqueòlegs ha destacat l’aparició d’un amulet caurí, un mol·lusc originari del mar roig i l’oceà índic, un anell de bronze, restes de plom, etc.

Els treballs d'aquest estiu també han tingut com a objecte la prospecció del camp de vinya situat a la banda sud del jaciment, on ha estat possible documentar un monumental edifici d’època romanarepublicana, abandonat al segle I aC. Aquest edifici presenta murs amb una amplada d’1 metre i es podria tractar d’un centre de control de l’administració romana durant la romanirzació de la zona del Penedès. Això demostra encara més la importància en l’economia del territori de Font de la Canya i engrandeix l’extensió del jaciment d’1 Ha a 2,5 Ha i la seqüència cronològica entre el segle VII i el segle I aC.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local