EIX DIARI PAPER

Llançament de les edicions 2015 de la Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú i de Sitges

La multicanalitat continua sent la principal estratègia de màrqueting de les guies

Llançament de les edicions 2015 de la Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú i de Sitges. EIX

Llançament de les edicions 2015 de la Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú i de Sitges. EIX

Per segon any consecutiu, Eix Diari edita una nova edició de la Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú i per primer cop la Guia Gastronòmica de Sitges. La guia de Vilanova es consolida en l’àmbit de la promoció turística en tornar a comptar amb la confiança de 42 dels millors restaurants de la ciutat a més d’altres 16 locals, bars, cellers i cafeteries de referència de l'oci local, així com el suport de Cavas Vallformosa i de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La guia de Sitges neix amb el suport i col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges i la confiança que 16 restaurants de tradició de la vila han posat en el nostre producte.

Aquesta renovada confiança del sector de la restauració de Vilanova representa una satisfacció per a Eix Diari i una confirmació que la guia ha estat el darrer any un dels instruments d'informació gastronòmic més valorat pel turisme i els residents. La multicanalitat continua sent la principal estratègia de màrqueting de les guies, com també ho està sent en tots els productes d’Eix Diari com el portal Eix Ofertes obert recentment. La Guia Gastronòmica és un producte de màrqueting adaptat als nous temps, que mostra al potencial client la varietat i qualitat de l’oferta gastronòmica de les nostres ciutats, tant si ja hi ets a la ciutat como si s’estàa pensant a venir, i tant si estàs connectat o no. El suport en paper cobreix l’escenari de desconnexió digital, i per a l’escenari de connexió, la guia ofereix solucions digitals adaptades a les diferents pantalles i usos que ens ocupen gran part del temps online: xarxes socials, mòbil i web.

En el suport en paper, s’han imprès 20.000 exemplars de cada guia amb la col·laboració de Gràfiques Ferpala. Aquest producte està orientat tant al turista que arriba a la ciutat com als residents que volen descobrir o conèixer nous llocs i noves propostes. El moment d’aquest descobriment es sol produir en moments de desconnexió digital, i moltes vegades de manera conjunta amb la parella o la família. Les nostres guies en paper permeten realitzar aquesta experiència de manera còmoda, tant al carrer com a l’habitació de l’hotel o a casa.

Però a Catalunya el 81% de la població té un ‘smartphone’ que sempre es porta a mà, i per això és tan important que aparegui a la guia en paper el codi QR de cada restaurant. Molts cops, tant el turista com el resident vol estar més informats abans triar un restaurant, i aquest codi els permet ampliar fàcilment la informació del restaurant al seu mòbil, veure la seva galeria fotogràfica, consultar els menús, facilitar la trucada per reservar taula o, fins i tot, mostra el trajecte per arribar al local, a peu o en cotxe.

A banda dels restaurants i locals de la guia, i d’un repartiment selectiu a diferents espais i comerços de les dues ciutats, hem programat un repartiment i presencia durant tot l’any als hotels, càmpings, museus i Oficines de Turisme. A més, es farà arribar a les fires comercials del Penedès i Eix Diagonal i es podrà trobar també als patronats de turisme de Vilafranca del Penedès, El Vendrell, Igualada, Subirats, així com a les oficines d'Enoturisme Penedès i en diverses caves del Penedès.

La promoció a les xarxes socials es realitza principalment a través de la pàgina de facebook d’Eix Diari, amb més de 21.000 seguidors, a Twitter i a Instagram. Però no ens quedem aquí, i apostem per les noves xarxes social en creixement creant un tauler a Pinterest per a cada guia, amb tots els restaurants i locals, amb les imatges dels seus plats, i amb un mapa creat amb les georeferències de Foursquare.

La nostra aposta pel mòbil es centra en la nostra WebApp d’Eix Guia, un directori especialment dissenyat per a dispositius mòbils amb més de 350 comerços i serveis, i amb la mateixa informació, imatges i dades que la guia web per a pantalles d’ordinadors o portàtils. També hem creat una revista per edició de la guia amb Flipboard, un dels programes més habituals a tots els smartphones i tablets i que permet fer una lectura molt espectacular.

Tot i l'espectacular creixement els últims anys de l’accés a Internet des del mòbil, hi ha molts moments del dia en què el potencial client està davant d’un ordinador o portàtil connectat a Internet. Per aquests moments, el portal Eix Guia continua sent la millor opció per consultar tots els restaurants de la guia. Un portal multiidioma, que presenta la mateixa informació que la WebApp per a mòbils, i que utilitza la potència de Google Maps i Street View per mostrar la seva localització.

Vivim un temps de proliferació de guies i directoris digitals de restaurants, molts creats amb procediments de càrrega de dades automàtics, sense actualització, i la majoria sense trepitjar els carrers de la ciutat i sense visitar ni conèixer els restaurants i locals que volen promocionar. En contra d’aquestes tendències, Eix Diari aposta per oferir unes guies gastronòmiques fetes des de la proximitat, el contacte amb els clients amb professionalitat i dedicació, i amb una aposta continua per la millora i la innovació com senyal d’identitat dels nostres productes.

Ara és el moment d’utilitzar-les i gaudir de la nostra riquesa gastronòmica:

Flipboard Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú
http://flip.it/zzOTv

Flipboard Guia Gastronòmica de Sitges
http://flip.it/XP6TZ

Pinterest Guia Gastronòmica de Vilanova i la Geltrú
https://goo.gl/3UVsBw

Pinterest Guia Gastronomica de Sitges
https://goo.gl/ANwO5z

WebApp
http://goo.gl/AsAzWF

Eix Guia
http://goo.gl/JHHPM2

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!