Festival de Cinema del Vi i el Cava

Jaume Figueras i Francesc Orella, premis d’honor del Most 2017

El jurat de la Secció Collita estarà format per Damià Serrano, Anna Vicens, Judith Colell, Ruth Troyano i Imma Merino

L’actriu Anna Ycobalzeta presentarà les gales d’inauguració i cloenda

Redacció Vilafranca del Penedès 12-10-2017 22:17 Lectures 3842
Jaume Figueras i Francesc Orella. EIX

Jaume Figueras i Francesc Orella. EIX

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que se celebrarà del 2 al 12 de novembre al Penedès i al Priorat, premiarà dues personalitats imprescindibles del setè art català. Es tracta de Jaume Figueras, periodista cinematogràfic de dilatada, reeixida i reconeguda trajectòria, entre d’altres al mític programa Cinema 3, i Francesc Orella, actor conegut darrerament pel seu paper de Merlí que compta amb gairebé 40 anys d’èxits de la mà de directors com Pere Portabella, Ventura Pons, Mar Coll o Fernando Gómez Molina, entre molts altres. Figueras rebrà el guardó d’honor –que l’any passat van rebre Josep Maria Benet i Jornet i Pere Roca– durant la gala d’inauguració que tindrà lloc el dia 2 de novembre, mentre que Orella serà guardonat a la cloenda, el 12 de novembre.

Totes dues gales seran conduïdes per l’actriu Anna Ycobalzeta, que també forma part del repartiment de Merlí. A la seva filmografia hi figuren multitud de sèries i pel·lícules: Porca Misèria, Ventdelplà o Polseres vermelles a televisió i La nit que va morir Elvis o La mosquitera al cinema. Per la seva banda, la periodista especialitzada en enocomunicació, Ruth Troyano, presentarà la gala del vi del divendres 3.

Jurat Collita i Jurat Brot

Els jurats de les seccions competitives Collita i Brot estaran formats, com és ja habitual, per diversos professionals del cinema i el vi. A la secció Collita, dedicada a títols sobre la vinya, el vi i el cava, els jurats seran Damià Serrano, expert en enoturisme i responsable del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Judith Colell, directora de cinema i membre de la junta de les acadèmies de cinema catalana i espanyola; la mateixa Ruth Troyano i Imma Merino, crítica de cinema a mitjans com El Punt Avui o La Vanguardia i docent a la Universitat de Girona i la Pompeu Fabra.

Per la seva banda, a la secció Brot, dedicada a curtmetratges, el jurat el formen l’actriu de cinema i televisió Anna Barrachina, el programador cinematogràfic Sergio Morera i el crític i locutor Alfons Gorina (La finestra indiscreta).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No