NODE Film Clúster

Més de 35 rodatges al Penedès i Garraf en el primer trimetres de 2018

Primeres marques, tan reconegudes com Coca Cola, Fanta, Audi, Seat, Ford, Tommy Hilfiger, Argal i Vodafone, han tingut a veure amb l'activitat de rodatges publicitaris, el primer trimestre d'enguany

En els tres primers mesos de 2018, des de NODE Film Clúster · Costa Barcelona s'han gestionat un total de 35 permisos per a exercicis d'enregistrament a diferents municipis, com ara Canyelles, Olèrdola, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilobí del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Sitges continua sent el buc insígnia de l'activitat però alhora a la nostra demarcació es descobreixen noves localitzacions que suposen un extraordinari atractiu per als creatius de la producció audiovisual. El Penedès i el Garraf es consoliden com un gran plató a cel obert i tot fa preveure que es multipliquin els rodatges de manera progressiva; també pel que fa a la indústria cinematogràfica. Aquestes primeres setmanes de l'any també s'han gravat escenes de pel·lícules com Sangre Razonable i Sense Sostre.

La direcció tècnica del film clúster treballa per identificar noves localitzacions per a possibles filmacions i per comprovar la viabilitat en funció de les necessitats actuals de la producció del sector audiovisual. En aquest sentit, des de NODE Film Clúster · Costa Barcelona es procuren acords de col·laboració amb diferents institucions, com és el cas del Consorci de Promoció Turística del Penedès, amb qui es signarà un conveni el proper 10 d'abril a la seu d'Enoturisme Penedès.

L'expectativa de creixement ha animat, a més, a cercar un possible emplaçament per a la construcció d'una instal·lació permanent de màxima versatilitat que atregui produccions de manera continuada.

El concepte de film clúster va més enllà de la localització i la facilitació d'escenaris. Un dels propòsits en els què s'esmercen majors esforços és en la implicació d'empreses de serveis de l'entorn més proper que vulguin ser proveïdores, i això també s'està aconseguint, per exemple, en lloguers de maquinària d'elevació i complementària, càterings, restauració, allotjaments, jardineries, retolació,...

NODE Film Clúster · Costa Barcelona compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i es condueix des de l'Agència de Desenvolupament NODE Garraf.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local