Festival de música

Els organitzadors del Vida demanen solucions a la manca de places hoteleres a Vilanova i la Geltrú

El festival musical continua la venda d'entrades per dia, un cop exhaurits ja els 7.000 abonaments

La Masia d’en Cabanyes acollirà del 4 al 6 de juliol la sisena edició d’aquest festival musical

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 19-06-2019 19:47 Lectures 4983
A dues setmanes de la sisena edició del Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú, Vida, que se celebrarà del 4 al 6 de juliol ja s'han exhaurit

A dues setmanes de la sisena edició del Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú, Vida, que se celebrarà del 4 al 6 de juliol ja s'han exhaurit

A dues setmanes de la sisena edició del Festival Internacional de Vilanova i la Geltrú, Vida, que se celebrarà del 4 al 6 de juliol ja s'han exhaurit els 7.000 abonaments. Aquesta ja no és una dada massa noticiable perquè aquest certamen ja fa uns anys que penja el cartell d'abonaments exhaurits. És evident que ha aconseguit fidelitzar la seva clientela. Unes 3.500 persones van comprar l'abonament a cegues, quan encara no se sabia res del cartell. No obstant això, continua la venda d'entrades per cadascun dels dies del festival, que manté la proposta d'un cap de cartell per cadascun dels tres dies. El festival preveu aplegar 10.000 persones per cada jornada.

"Per culpa de la mínima ocupació de la ciutat veiem que deixem de vendre abonaments a un determinat nombre. Hem comprovat que als nostres espectadors els molesta tenir dificultats per trobar places d'allotjament. Demanem solucions en aquest sentit", diu contundentment Dani Poveda, director del festival. Enguany el Vida ha arribat a un acord perquè el càmping Vilanova Park aculli les 1.200 persones que en d'altres edicions acampaven a la zona esportiva.

Els organitzadors del festival creuen que seria molt interessant que conjuntament amb l'Ajuntament es pogués tractar la utilització dels 700 bungalous que disposa Vilanova Park i que per les dates del festival, en bona mesura, estan reservats per tour-operadors. "És l'única solució que tenim perquè en un futur el festival no es vegi afectat per la manca de places i la gent es desdigui de venir a Vilanova. Si entenem que el festival genera un volum de negoci a la ciutat és imprescindible que l'Ajuntament, conscient de la manca d'allotjament, intercedeixi amb el sector privat per resoldre aquest problema", comenta el director del Vida.

Un 65% dels assistents al Vida pernocten a Vilanova. Aquest volum provoca que no només la ciutat esgoti els allotjaments, sinó que Sitges i Cubelles també acullen gent. El 50% dels visitants del Vida venen de Barcelona ciutat, el 15% són de Vilanova, un altre 15% és de la resta de Catalunya, un 15% de l'Estat i un 5% és públic internacional.

Aquesta edició manté el format de cinc escenaris, dos de grans a l'esplanada de la Masia d'en Cabanyes, i tres més entre el bosc i la zona propera al pícnic del recinte. El motiu d'art del festival per aquest any és el 'Endless Summer', que en paraules del mateix Dani Poveda "vol significar l'estiu que mai s'acaba, per mantenir durant tot l'any aquest sentiment que el millor temps és l'estiu per la seva activitat i moments de trobada". Aquest any el Vida només utilitzarà gots reutilitzables i reinvertiran la recaptació en la millora de la vegetació de la Masia d'en Cabanyes.

Quant al cartell, els organitzadors es vanaglorien que després de sis edicions hagin pogut portar als grups Beirut i Hot Chip, "mai els hem pogut portar perquè cadascuna de les edicions anteriors han tingut altres compromisos. Enguany tenim un grup històric, com són els Madness, una formació transversal, de ‘mods’, que agrada a la gent d'’ska’ o del ‘reggae’". Per l'organització el cartell està molt equilibrat perquè segueix amb les tendències folk americanes i del pop britànic, com és el cas de The Charlatans, un dels grups icònics del so Manchester dels 90. Poveda espera que el cartell de dijous amb Sleaford Mods i Fat White Family pugui cridar també l'atenció, amb Hot Chip i José González al capdavant.

Un dels trets que defineixen el Vida és que en aquest festival es poden sentir futures estrelles de la música. "Aquest any ens han demanat que portem a Rosalía, i a tothom li hem dit que fa dos anys ja va venir al Vida", exclama el director. Un altre tret diferencial és que el Vida tracta les persones com a persones ni com a unitats. "Creiem que estem a la bona línia, la prova està que molts festivals ens estan plagiant. Aquí podem fer dues coses: o queixar-te o tirar endavant perquè vol dir que anem davant i estem fent les coses. No pensem a canviar les coses perquè tot està funcionant".

No obstant això, el Vida l'any vinent farà una festa de presentació a Londres, entre febrer i març, per a 2.000 persones, "amb aquesta acció anem a buscar un públic de qualitat en l'àmbit internacional i possibilitats de noves propostes al Regne Unit. Tornem a apostar, pel Secret Vida, els dies 6 i 7 de desembre a la Finca de Mas Solers. En l'àmbit d'empresa, Sitback Produccions, organitzadors del Vida, ha guanyat el concurs de producció de les Festes de la Mercè de Barcelona, amb 140 bandes.

Sobre la suspensió del festival Doctor Music, Dani Poveda pensa que, "és un fet que entristeix que un festival hagi de tancar la paradeta. Però si s'analitza bé veus que potser no s'han tingut en compte el desastre que suposaria el canvi d'ubicació o que si no es venen entrades és que potser s'ha arribat a un sostre de festivals de música i sobretot d'aquesta dimensió de més de 50.000 persones".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No