L’any de l’estrella

La vilanovina Teresa Costa-Gramunt publica un nou poemari "de l’experiència"

Costa-Gramunt repassa diversos temes d'actualitat, com els atemptats del 2017 a Barcelona, passant per reminiscències del passat i la inspiració en éssers estimats

La col·lecció de poesia contemporània en català de Trípode publica un nou recull de poemes de l’autora de Vilanova i la Geltrú

Teresa Costa-Gramunt . Eix

Teresa Costa-Gramunt . Eix

L’any de l’estrella, editat i publicat per Trípode, és el títol de l’últim poemari de Teresa Costa-Gramunt, poeta, escriptora i dissenyadora d’exlibris amb una llarga trajectòria i reconeixement en el panorama literari català.

Tal com afirma Oriol Pi de Cabanyes al pròleg, la poesia de Costa-Gramunt és una poesia que «pren forma a partir d’un gran esforç de contenció, on més important que la sensorialitat és el concepte». Sense drames i artificis, els versos de la poeta són, clarament, una poesia de l’experiència acompanyada de les il·lustracions d’Adelaida Murillo.

A L’any de l’estrella, importa la vivència sense decorativisme, l’experiència que va més enllà de la quotidianitat i es connecta amb l’ànima pura i impol·luta. Són molts els temes tractats per Costa-Gramunt, des dels atemptats del 2017 a Barcelona, passant per reminiscències del passat, fins a poemes inspirats en éssers estimats. No és d’estranyar, doncs, que l’alteritat sigui omnipresent en aquest poemari. «No hi pot haver “jo” sense “tu”», destaca Pi de Cabanyes.

En tots la idea de l’estrella té un sentit del tot simbòlic: «és llum i és vida». La seva esplendor és la guia i referent per a qualsevol moment vital i circumstància, bona o dolenta.

Amb Teresa Costa-Gramunt, Trípode consolida una col·lecció de poesia contemporània en català que va iniciar-se a principis del 2021 i que ha anat agafant volada al llarg de l’any amb autores com Núria Mirabet, Mònica Miró, Montse Rubinat i Rosina Ballester.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!