Poesia

Teresa Costa-Gramunt publica la versió en castellà d’El mirall de Circe

Aquest llibre de poemes va ser escrit per empatia amb les dones víctimes de violència de gènere, entrant en la seva intimitat, compartint la seva por, el seu esfereïment, el seu do

Imatge de la coberta de 'El espejo de Circe'. Eix

Imatge de la coberta de 'El espejo de Circe'. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dia 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe que va tenir lloc a la capital de Colòmbia, Bogotà, l’any 1981. Aquest any farà 40 anys d’aquesta nominació i no és pas per celebrar-la, ja que les agressions contra les dones no cessen. Sensible a aquesta violència, l’editorial Comte d’Aure acaba de publicar El espejo de Circe, de Teresa Costa-Gramunt. Es tracta de la versió en castellà d’El mirall de Circe, publicat per la mateixa editorial any 2008.

Aquest llibre de poemes va ser escrit per empatia amb les víctimes, entrant en la seva intimitat, compartint la seva por, el seu esfereïment, el seu dol. En el decurs de tretze anys aquest llibre ha tingut un recorregut que ha passat per la recitació de poemes en diversos escenaris. Alguns dels poemes s’han publicat en diversos mitjans tant literaris com acadèmics. Algunes peces han estat requerides per participar en exposicions col·lectives temàtiques i fins han inspirat obres artístiques.

El espejo de Circe ara publicat en llengua castellana ha estat reescrit de dalt a baix sobre la base d’una primera traducció del poeta Antonio García Lorente. El fil argumental d’El mirall de Circe procedeix d’un mite grec. A través d’imatges poètiques nues, si bé apareixen gairebé corpòries per l’impacte sísmic que causen en la sensibilitat, en el llibre de Teresa Costa-Gramunt aquest mite s’inverteix. Les dones que protagonitzen els poemes d’El mirall de Circe mai no han volgut fetillar amb males arts els seus marits o companys de vida: han escollit ser-los lleials. Com El mirall de Circe, El espejo de Circe és un llibre tan dur com bell, que contribueix a fer visible a través de la paraula literària la violència envers les dones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local