Concurs de creditors

Venca presenta un ERO per acomiadar la totalitat de la plantilla, 155 persones

CCOO lamenta que l'empresa hagi fet ús de permisos retribuïts de 59 treballadors i treballadores en l'impàs de començament de l'ERO per part de l'administrador

S'ha convocat una manifestació aquest dissabte a les 12 del migdia a la plaça de la Vila

Venca presenta un ERO per acomiadar la totalitat de la plantilla, 155 persones. ACN

Venca presenta un ERO per acomiadar la totalitat de la plantilla, 155 persones. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Venca ha presentat un expedient de regulació de l'ocupació per acomiadar la totalitat de la plantilla, 155 persones. L'empresa Digital Lola Commerce SAU, amb seu a Vilanova i la Geltrú, va presentar al mes de desembre de 2023 un concurs de creditors voluntari d'extinció. Avui l'administrador concursal ha comunicat al jutjat del mercantil la intenció d'obrir un expedient de regulació d’ocupació (ERO), d'extinció de contractes de la totalitat de la plantilla. Quan es doni la corresponent autorització administrativa, s’iniciarà el període de consultes de 30 dies de negociació amb els representants legals de les persones treballadores. 

La plantilla actual és de 155 treballadors i treballadores, altament feminitzada i d'edat mitjana elevada, i el passat mes d'abril una part es va veure afectada per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), amb reducció de jornada per causes organitzatives-productives. Aquest ERTO es manté avui en dia amb l'administració concursal.

Segons ha informat CCOO, l'empresa està a subhasta. Hi ha la possibilitat que una empresa o un grup estigui interessat en la compra de la unitat productiva de Venca, el que podria suposar la possibilitat de subrogar bona part o, fins i tot, la totalitat de la plantilla. Per això, des del sindicat lamenten que s'hagi fet ús de permisos retribuïts de 59 treballadors i treballadores en l'impàs de començament de l'ERO per part de l'administrador (un mecanisme reservat per la llei concursal a la liquidació quan ja s'han executat les mesures i només queden treballadors/ores per mantenir administrativament l'empresa): "Doncs si bé aquest permís permetrà el cobrament final del mateix al FOGASA, la prioritat de pagament de salaris del personal en actiu farà que aquestes persones afectades tinguin endarreriment de la seva nòmina. En aquests moment el permís retribuït només beneficia a l'empresa i perjudica al grup de treballadors/es".

CCOO vol denunciar que "les estratègies de moltes empreses de no reinvertir part dels seus beneficis suposen la socialització del deute en cas de tancament, i la precarització de la població treballadora més desvalguda". Cal recordar la gran presència a aquesta empresa de dones d'edat avançada i amb difícil reinserció laboral.

CCOO forma part del comitè de Venca i ha fet una crida a la participació a la manifestació del proper dissabte, a les 12 hores, que començarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local