La Ruta del Xató

Elisabeth Peiró i Josep M. Massana, mestres xatonaires de Cubelles

El restaurant ‘El Racó d’en Pinilla’ guardonat com a millor xató de Cubelles i del Penedès Marítim

Redacció Cubelles 29-02-2016 23:10 Lectures 1658

Arxivat a:

Elisabeth Peiró i Josep M. Massana, mestres xatonaires de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Elisabeth Peiró i Josep M. Massana, mestres xatonaires de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

La Xatonada popular de Cubelles va haver-se de traslladar al Centre Social degut a les males previsions meteorològiques, que també van obligar a suspendre la primera edició de la Fira del Xató. El que havia de ser la gran novetat d’enguany de la promoció del plat més genuí de la gastronomia penedesenca haurà d’esperar almenys un any, però la regidoria de Comerç i Turisme encara ha de valorar si es reprograma en les properes setmanes.

Com ja va succeir en l’edició de fa dos anys, a l’interior del Centre Social es van oferir les racions de xató elaborades pels restauradors locals. El Racó d’en Pinilla va rebre el guardó de millor xató de Cubelles i del Penedès Marítim, mentre que Casa Carmiña es va endur el mateix premi d’entre els restauradors de Cunit.

Pel que fa als concursos de mestres xatonaires, Elisabeth Peiró va endur-se la 13a edició del certamen en categoria infantil amb Raquel Tejero i Thomas Weinrich com a segona i tercer classificats. Tots tres, naturals de Cubelles, es van imposar als 16 participants infantils. En categoria adult, el concurs sumava quinze edicions i el premi al millor xatonaire se’l va endur Josep M. Massana, de Vilanova i la Geltrú, amb la ribetana Gemma Marcer en segon lloc i Fernando Anaya, de Cubelles, tercer classificat dels 23 participants.


Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No