La Ruta del Xató

Es posa en marxa a Calafell la vintena edició de la Ruta del Xató amb moltes novetats

La compra de packs turístics, un nou patrocinador i la presentació del nou ambaixador han marcat la presentació de la nova temporada

Judit Ortoll Calafell 21-11-2016 21:32 Lectures 4324
La Ruta del Xató es presenta a Calafell. Judit Ortoll

La Ruta del Xató es presenta a Calafell. Judit Ortoll

Avui ha tingut lloc la presentació de la vintena edició de la Ruta del Xató a l'antiga església Santa Creu, ubicada al Castell de Calafell. Un entorn ideal per presentar totes les novetats que aquest any proposa aquesta edició especial. La primera és la del nou ambaixador, Marc Gascons, xef que ha fet que la masia de la família, Tinars, tingui una estrella Michelin i que avui ha rebut la mà de morter de la Ruta del Xató. L'ambaixador ha explicat que "sóc partidari de potenciar els nostres plats típics, autòctons catalans, per tant, per mi poder ser aquí avui és un orgull". El xató és un plat que el xef té al seu restaurant, el plat és una barreja entre una esqueixada i un xató i per tant "venir aquí, poder conèixer les salses, veure les diferents variants que hi ha és una oportunitat per poder aprendre i veure com ho trasllado a casa", ha conclòs.

La Ruta del Xató està en campanya, per primera vegada s'ha decidit muntar unes eleccions i escollir quin és el millor xató, si el de Calafell, Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Sitges o Vilafranca. Es podrà votar a tots els restaurants, festivals, concursos i xatonades populars de la Ruta del Xató a les urnes que hi haurà i, també, via vot electrònic a l'urna virtual. Aquesta votació s'ha iniciat avui on tots els participants a la presentació han pogut degustar els diferents plats de xató i votar.

La Ruta del Xató és una bona excusa per conèixer l'entorn, el patrimoni, les tradicions, el paisatge... És per aquest motiu que una altra novetat ha estat la presentació de la plataforma de venda en línia de packs turístics de la Ruta del Xató. "Hem creat un nou portal, molt centrat en la venda de packs familiars on comprar aquest producte. El què busquem és que vinguin a provar el xató i també hi facin la seva estada i activitats a la zona", ha explicat Ramon Orpinell, director de Castells de Lleida.

A la Ruta del Xató se suma un nou patrocinador. A part del patrocinador Penedès Denominació d'Origen, que sempre ha fet parella amb la Ruta del Xató, s'ha unit Conserves Ferrer que ha elaborat una salsa agafant el bo i millor de cada salsa amb la intenció "d'acostar aquesta recepta tradicional al consumidor perquè la pugui consumir a casa. La recepta està feta de forma tradicional i amb productes naturals", ha explicat Joan Ferrer, director de l'empresa.

Un conjunt de propostes que tenen l'objectiu de fer arribar la Ruta del Xató al màxim de gent possible i seguir promocionat i transmeten aquest plat tradicional i tan típic de la zona.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No