La Ruta del Xató

La 16a Xatonada Popular de Cubelles se celebrarà el 19 de febrer

De moment, ja hi ha inscrits dinou restaurants, quatre de Cunit i, la resta, locals

Redacció Cubelles 29-12-2016 19:04 Lectures 4676
Xatonada Popular de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Xatonada Popular de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

La Xatonada Popular 2017 ja té data de celebració. La 16a edició d’aquesta cita gastronòmica tindrà lloc diumenge 19 de febrer dins del Mes del Xató, una iniciativa que, repetint la fórmula del 2016, s’organitzarà conjuntament amb Cunit a redós de la marca conjunta Penedès Marítim, segons que ha explicar a Ràdio Cubelles Raül Mudarra, regidor de Turisme, comerç i fires.

A poc més d’un mes i mig per a la seva celebració, ja hi ha inscrits un total de dinou restaurants, quinze de Cubelles i quatre de Cunit, el que suposa un increment de la participació de cinc establiments en relació a l’edició del 2016. Tots ells posaran a disposició del públic un menú en què el producte estrella serà el xató, molt propi del Penedès.

La campanya promocional del Mes del Xató es durà a terme mitjançant banderoles col·locades en llocs estratègics de les dues poblacions, ràdio i publicacions escrites, xarxes socials i l’edició d’un llibret, del que es farà una amplia distribució, on apareixeran els restaurants participants, amb la seva oferta gastronòmica per aquesta campanya i el preu de la mateixa. En aquesta ocasió, i com a novetat, també inclourà anunciants d’altres àmbits del comerç aliens a la restauració.

El moment culminant de la campanya, amb tot, arribarà amb la Xatonada Popular, els clàssics concursos de Mestres Xatonaires i la venda de xató i d’altres productes de proximitat. Paral·lelament, i com és tradicional, els col·legis de la vila s’afegiran a la celebració organitzant diversos tallers de xató entre els més petits.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No