26 de novembre

La Festa del Xató de Vilanova es trasllada per primer cop al Mercat de Mar

Obertes les inscripcions al Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-11-2017 13:49 Lectures 2186

El Mercat de Mar acollirà una nova edició de la Festa del Xató el pròxim diumenge 26 de novembre. A més, el prestigiós Concurs Nacional del Xató passa a anomenar-se Pere Tàpias, en honor al qui va ser un dels més grans ambaixadors d'aquest plat arreu del país i més enllà. Aquestes son les dues principals novetats d'aquesta festa que, a més, obre la Ruta del Xató 2017 – 2018.

La Festa del Xató obrirà al Mercat de Mar a les 11 del matí fins les dues del migdia. Està previst que a les 11.30 h s'iniciï el Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias, i que cap al migdia Xavier Mestres investeixi al nous Xatonaires d'Honor, i posteriorment es donin a conèixer el guanyadors del Concurs. Enguany el tres primers premis consistiran en dinars per a dues persones per l'import de 150, 100 i 75 euros, a més de la gorra de Mestres Xatonaires, en clar homenatge a Pere Tàpias. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu i una bossa amb diversos obsequis. Les inscripcions del Concurs Nacional del Xató Pere Tàpias ja estan obertes. Només cal omplir una butlleta i presentar-la l'Oficina de Turisme del Toc, al carrer de Sant Sebastià. La inscripció és totalment gratuïta.

Al llarg del matí de diumenge les parades del Mercat de Mar oferiran els seus productes de proximitat a més de tastets, i també hi haurà la participació d'altres parades del Mercat del Centre i diferents col·laboradors que ompliran l'espai de contingut. També hi haurà música en directe i els socis de Comerç de Mar posaran parades al carrer de la Llibertat i a la plaça de la immaculada Concepció.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No