Denominació d'origen

La DO Penedès apel·la als 2.700 anys de la cultura vitivinícola per llençar una nova imatge

Josep Maria Albet: 'volem tornar als nostres orígens i potenciar la imatge de qualitat i tradició'

La DO Penedès apel·la als 2.700 anys de la cultura vitivinícola per llençar una nova imatge. Ramon Filella

La DO Penedès apel·la als 2.700 anys de la cultura vitivinícola per llençar una nova imatge. Ramon Filella

La Denominació d'Orígen Penedès ha iniciat avui una nova etapa de la seva història amb la presentació del logo que a partir d'ara l'identificarà i amb la redefinició de la seva estratègia de marca que en els propers anys buscarà potenciar-la tant en el mercat interior com en l'exterior. El nou logo vol destacar, sobretot, la tradició i la història mil.lenària de la cultura del vi al Penedès i és per aquest motiu que s'ha triat a la deessa Demèter, deessa grega de l'Agricultura, com a imatge central. Acompanyant el nom de la DO, a la part inferior, es recorden els 2.700 anys de la cultura vitivinícola de la comarca.

El president de la DO Penedès, Josep Maria Albet, ha explicat que “volem tornar als nostres orígens i potenciar la imatge de qualitat i tradició. En certa manera ens hem de fer més petits però, al mateix temps, hem de potenciar molt més la nostra personalitat única. Es evident que no podem competir amb les grans zones mundials de producció vitivinícola i qui ho vulgui fer, s'equivocarà. Es per això que deixem enrera els aspectes de major modernitat que transmetia l'anterior logo i tornem a la nostra essència i la nostra història. La terra, la gent i la tradició”.

Ivó Gasulla, encarregat del disseny del logo i de la nova estratègia de marca, ha recordat que “la DO Penedès ha de transcendir a les modes, superar-les, per a crear una marca de qualitat que quedi fixada en l'imaginari de la gent”. Amb el lema “Tenim el do”, Gasulla ha assenyalat que la nova estratègia que es posa en marxa s'anirà implantant en fases durant tres anys.

El nou pla d'expansió de marca de la DO Penedès se centrarà en diferents campanyes de comunicació i promoció que tindran com a eix vertebrador les imatges de persones directament vinculades al món del vi en tots els seus vessants a partir de les quals s'introduirà el missatge central de “Tenim el do”. En aquest sentit, Gasulla ha explicat que “volem dotar a la marca d'un valor únic centrat en la força de la gent i de la tradició”.

Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha posat l'ènfasi en recordar la “diversitat” de la Denominació d'Orígen penedesenca en contraposició a d'altres Dos. Ha assenyalat que un 53 per cent de la producció és de vins blancs, un 40 per cent de vins negres, un 5 per cent de vins rosats i un 2 per cent de clàssics Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!